Kaunas.lt archyvo nuotr.

Mokslo ir technologijų parko „Technopolis” plėtra įgauna pagreitį. Įgyvendinus daugiau nei 10 mln. Lt vertės projektą, naujai sukurtoje inovacijų kūrimui ir vystymui palankioje erdvėje vystyti savo veiklą bus kviečiamos inovatyvios įmonės.

Kauno miesto savivaldybė partnerio teisėmis planuoja dalyvauti įgyvendinant projektą „MTP „Technopolis” MTEP infrastruktūros sukūrimas, įgyvendinant slėnio „Santaka” programą (Technopolis2)” ir pasirašyti jungtinės veiklos sutartį su viešąja įstaiga „Technopolis”.

Projekto metu bus pastatytas ir įrengtas viešosios įstaigos „Technopolis” antrojo korpuso pastatas, kuris bus aprūpintas kompiuterine, programine ir kita jam funkcionuoti reikalinga įranga. Naujoje erdvėje galės dirbti daugiau nei 200 žmonių.

„Pastačius antrąjį apie 3,6 tūkst. kv.m ploto mokslo ir technologijų parko „Technopolis” pastatą, kuriame bus įrengtos administracinės ir eksperimentinės gamybos patalpos, jame galės įsikurti ne mažiau kaip 20 inovatyvių įmonių”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Vygintas Grinis.
Įgyvendinus projektą Kauno mieste bus pagerinta viešųjų paslaugų verslui kokybė, įvairovė ir kompleksiškumas, sukurta palanki aplinka bendradarbiavimui tarp viešųjų paslaugų verslui tiekėjų, verslo asociacijų, valdžios ir mokslo institucijų.

Projekto „MTP „Technopolis” MTEP infrastruktūros sukūrimo, įgyvendinant slėnio „Santaka” programą (Technopolis2)” įgyvendinimui iš ES struktūrinių fondų skirta apie 10,8 mln. Lt. Projekto įgyvendintojas – viešoji įstaiga „Technopolis” – kofinansavimui turės skirti apie 0,5 mln. Lt.’

Preliminari projekto veiklų įgyvendinimo pradžia turėtų prasidėti dar šiais metais ir trukti trejus metus. Dėl Kauno miesto savivaldybės administracijos dalyvavimo partnerio teisėmis teikiant paraišką ir įgyvendinant projektą bei dėl Jungtinės veiklos sutarties su viešąją įstaiga „Technopolis” pasirašymo šį ketvirtadienį turės apsispręsti Kauno miesto taryba.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: