2012-ųjų metų Privalomojo sveikatos draudimo biudžetas
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 10-ąją įvykusiame Privalomojo sveikatos draudimo tarybos posėdyje buvo svarstomas Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos parengtas ateinančių metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto projektas.

Tas pats projektas tądien buvo svarstomas ir Vyriausybėje, kur nuskambėjo raginimai dar labiau taupyti ir, kiek įmanoma, mažinti PSDF biudžeto išlaidas.

Dėl šio biudžeto diskutavę Tarybos nariai konstatavo, kad mažinti PSDF biudžetą, kai mažėja metinė valstybės įmoka už vieną draudžiamąjį (kitąmet ji sudarys 725,4 Lt, šiemet – 733,2 Lt) – pernelyg skausminga išeitis, ir pritarė pateiktam projektui.

Tad, jei netektų dar kartą mažinti valstybės biudžeto asignavimų sumos, 2012 m. PSDF biudžetas būtų panašus į šių metų ir sudarytų 4,2 mlrd. litų.

Numatoma, kad privalomąjį sveikatos draudimą vykdančių institucijų veiklos išlaidos mažėtų 5,8 proc., palyginti su šių metų biudžetu.

Šiame posėdyje PSD taryba taip pat pritarė Spindulinės terapijos dienos stacionaro paslaugų teikimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose reikalavimų aprašo projektui ir šių paslaugų bazinėms kainoms.

Taryboje taip pat buvo pritarta visuotinio naujagimių tikrinimo dėl fenilketonurijos ir įgimtos hipotireozės bei reabilitacios III paslaugų bazinių kainų didinimui.

Valstybinės ligonių kasos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: