„Ar mūsų gamta kaista?“
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Nuo vakar, birželio 7 d., Kauno miesto savivaldybės (Laisvės al. 96) I aukšto koridoriuje eksponuojama fotografijų paroda, parengta iš aplinkosauginiame fotokonkurse „Ar mūsų gamta kaista?“ dalyvavusių geriausių ir labiausiai temą atskleidžiančių nuotraukų.

Socialinį projektą – konkursą, kurio tikslas per meninę raišką atkreipti visuomenės dėmesį į klimato kaitos problemą, paskatinti susimąstyti apie žmogaus daromą žalą aplinkai, didinti ekologinį sąmoningumą ir atsakingumą, organizavo Kauno Europos informacijos centras – Europe Direct ir Kauno fotoklubas.

Projektas prasidėjo 2011 m. balandžio 2 d. įvadiniu seminaru, kuriame įžymūs fotografai T. Kauneckas ir S. Žvirgždas dalijosi patirtimi, kaip sukurti reportažą ir fotografuoti peizažus, buvo apžvelgti ES aplinkosauginiai veiksmai.

Daugiau nei mėnesį trukusiam konkursui fotografijos profesionalai ir mėgėjai iš visos Lietuvos pristatė 44 darbus, iš kurių ekspozicijai atrinkta 20 nuotraukų. Paroda savivaldybėje bus eksponuojama iki liepos 15 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: