© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Daugiau nei 400 bankrutavusio “Snoro” banko kreditorių iš buvusių didžiausių “Snoro” akcininkų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko, valstybės, Lietuvos banko bei audito bendrovės “Ernst & Young Baltic” reikalauja 110 mln. litų žalos atlyginimo.

Advokatų kontoros “Raidla, Lejins & Norcous” partneris Rimantas Simaitis, atstovaujantis daugiau nei 400 “Snoro” kreditorių, BNS pranešė, kad penktadienį teismui pateikė tokios vertės ieškinį.

“Taip, Vilniaus apygardos teismui penktadienį pateikėme ieškinį dėl žalos atlyginimo. Iš Antonovo ir Baranausko, Lietuvos valstybės, Lietuvos banko bei “Ernst & Young Baltic” prašysime priteisti žalą, kuri yra lygi teismo patvirtintai kreditorinių reikalavimų sumai”, – BNS sakė R.Simaitis.

Jis teigė, kad laikinųjų apsaugos priemonių teismo neprašoma.

Anot jo, ieškinį pateikė ketvirtos grupės kreditoriai, kurie reikalauja pinigų iš tų asmenų ar institucijų, kurių veiksmai jiems padarė žalos. Ieškinį pateikė Lietuvos gyventojai ir bendrovės, su kuriomis iki šiol neatsiskaityta, o užsienio piliečių tarp jų nėra.

R.Simatis “Lietuvos rytui” neatmetė galimybės, kad ateityje galbūt prisijungs ir daugiau kreditorių.

“Mes reikalausime solidarios atsakomybės iš visų, kurių veiksmai galėjo padaryti žalą klientams. Iki šiol to nebuvo. Ieškinių jau būta dėl kreditorių eiliškumo, komiteto, bankroto administratoriaus. Pagal iki šiol sukauptą informaciją matome, kad atsakingų asmenų veiksmai lėmė nuostolius, kuriuos patyrė kreditoriai. Todėl tie asmenys ir turi atsakyti”, – dienraščiui sakė advokatas.

Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo “Snoro” bankroto bylą – šiuo metu bankas yra likviduojamas.

Praėjusių metų pabaigoje bendra patvirtinta “Snoro” kreditorinių reikalavimų vertė siekė 6,733 mlrd. litų, iš kurių 3,99 mlrd. litų teko Indėlių draudimo fondui. Šiuo metu bankas buvusiems darbuotojams (pirmos eilės kreditoriams) yra išmokėjęs 9 mln. litų, o Indėlių draudimo fondui (antros eilės kreditoriui) – 1,875 mlrd. litų.

“Snoras” nacionalizuotas 2011 metų lapkritį, tų pačių metų gruodį jam iškelta bankroto byla.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: