Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kokia pirmoji mintis šauna į galvą, kai spausdintuvas pradeda spausdinti blankiai, išilgai puslapio driekiasi pilkos juostos arba lapai apskritai lieka balti, kaip buvę? Turbūt vienintelė – laikas pakeisti dažų kasetę. Tačiau yra būdų priversti spausdintuvą atspausdinti 10-15 proc. daugiau lapų su ta pačia kasete.

„Naudojantis keliomis mažomis gudrybėmis prailginamas spausdintuvų, kopijavimo ir faksų aparatų – visos įrangos, kurioje naudojamos kasetės su dažais – darbo laikas ir sumažinamos eksploatavimo išlaidos, – sako spausdintuvų kasečių pakartotinio užpildymo ir platinimo bendrovės „Sinerta LDC“ padalinių vadovė Dalia Buckutė, pabrėždama, kad rekomenduojami būdai įrangai nekenkia.

7 patarimai, ką reikėtų daryti spausdinimo aparatui pradėjus spausdinti nekokybiškai:

1. Jei naudojatės lazeriniu spausdintuvu (ar fakso aparatu), išimkite kasetę, pakratykite ir įdėkite ją atgal. Taip bus tolygiai paskirstyti dažų milteliai (angl. toner) kasetėje. Šią procedūrą galima atlikti 2-3 kartus paeiliui. Labai dažnai tai padeda gana kokybiškai atspausdinti iki 10 proc. daugiau lapų.

2. Nespausdinkite sodrių juodų ar spalvotų vaizdų be reikalo. Tokiais atvejais dažiklio sunaudojama dešimteriopai daugiau.

3. Pirkite didesnės talpos kasetes. Daugeliui spausdintuvų tinka kasetės su padidintu bunkeriu. Tokios kasetės šiek tiek brangesnės, tačiau bus naudojamos ilgiau.

4. Parinkite kompiuteryje spausdinimo nustatymą ekonominiu režimu. Daugelis spausdintuvų tvarkyklių (angl. driver) numato šią galimybę.

5. Stenkitės vienu kartu spausdinti keletą dokumentų. Spausdinant po vieną lapą ne tik papildomai eikvojamas dažiklis, bet ir greičiau dėvisi kasetės dalys bei pats spausdintuvas.

6. Nenaudokite spalvinio spausdintuvo nespalvotiems vaizdams spausdinti. Juodas dažiklis, naudojamas spalviniuose spausdintuvuose, yra daug brangesnis už naudojamą nespalvotuose prietaisuose.

7. Jei jūsų tinkle yra sujungti keli spausdintuvai, didelės apimties dokumentus spausdinkite greičiausiuoju. Spaudos savikaina bus mažesnė nei spausdinant „lėtaisiais“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: