Algirdas Butkevičius lsdp.lt archyvo nuotr.

Naujos atominės elektrinės projektą Visagine praėjusių metų pabaigoje sustabdžiusi socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus Vyriausybė ketina jį atnaujinti. Anot A.Butkevičiaus, Lietuva turi plėtoti branduolinę energetiką.

“Šiandien Strateginio komiteto posėdyje priimtas sprendimas, kad mes pasisakome, kad Lietuva turi būti branduolinė energetikos šalis. Įvertinus ekspertų ir specialistų pateiktas išvadas, remdamiesi tomis išvadomis, turime informuoti savo regioninius partnerius, kad jie artimiausiu metu susitiktų ir išanalizuotų pateiktus pasiūlymus ir ieškotų kompromisų bei sutarimo”, – pirmadienį po Strateginio komiteto posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

A.Butkevičiaus žodžiais, tai reiškia, jog bendrovei Visagino atominė elektrinė (VAE) atveriamas kelias derėtis su regioniniais partneriais, ieškant kompromisų. Premjero teigimu, derybos toliau bus tęsiamos ir su potencialia investuotoja į naują AE – Japonijos korporacija “Hitachi”.

Anot jo, specialistų išvados rodo, kad anksčiau prognozuota VAE elektros gamybos savikaina yra per didelė, todėl ji turėtų būti mažesnė.

“VAEelektros energijos gamybos savikaina yra per didelė, nes pagal rinkoje dominuojančią elektros rinkos kaina būtų didelė”, – kalbėjo A.Butkevičius.

Premjeras sakė kol kas negalintis pasakyti, kaip būtų galima sumažinti elektros gamybos savikainą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: