algirdasbutkevicius.lt archyvo nuotr.

Remiantis preliminariais Seimo rinkimų rezultatais, antroje vietoje esančios Socialdemokratų partijos vadovas, buvęs finansų ir susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius žada “racionaliai” planuoti valstybės išlaidas.

“Mano kryptis, kalbant apie išlaidas, – racionalus išlaidų planavimas, įvertinus esančias valstybėje numatytas programas, kurias ruošiasi valstybė finansuoti, efektyvus lėšų panaudojimas, siekiant kuo geresnio rezultato ir gaunant kuo didesnę kapitalo grąžą”, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A.Butkevičius.

Anot socdemų lyderio, Lietuvoje reikia skatinti ekonomiką, kuriant naujas darbo vietas ir sukuriant papildomą pridėtinę vertę, kas leistų generuoti papildomas pajamas į biudžetą.

“Aš manau, jog kiekvieno valstybės vadovo turėtų būti tokia pozicija, bet mano nuomonė nėra tokia, kad išlaidauti skolintais pinigais. Pirmiausia reikia sugebėti užsidirbti pinigus, gauti didesnes įplaukas į visus biudžetus, pradedant savivaldybes, PSDF, “Sodros” ir valstybės ir po to turėti galimybę didinti darbo užmokestį, pradedant ne visiems tam tikru procentiniu dydžiu, bet išanalizavus situaciją pirmiausia tuose sektoriuose, kur šiuo metu yra labai maži atlyginimai, kai kuriose biudžetinėse įstaigose gauna minimalią mėnesio algą, kaip, pavyzdžiui, policijos darbuotojai”, – kalbėjo jis.

A.Butkevičius, kuris yra potencialus naujos Vyriausybės premjeras, teigė, jog atėjęs dirbti į Vyriausybę, jis siūlytų peržiūrėti kitų metų biudžeto projektą.

“Pirmieji žingsniai būtų peržiūrėti ateinančių metų biudžeto projektą. Mes tikriausiai atsisakytume tų naujų objektų statybos, kurie tikrai nėra šiandien Lietuvai labai svarbūs ir reikalingi. Mes daugiau asignavimų nukreiptume modernizuoti ir sutvarkyti esamą valstybės turtą. Kitas mūsų kelias – kalbant apie žemės ūkio finansinę paramą, tai mes vis dėlto tikimės, kad su Europos Komisija pavyks susitarti, kad Lietuvai ir kitoms šalims būtų leidžiama laisviau šiek tiek peržiūrėti finansavimą, pirmiausia skiriant didesnius asignavimus žemės ūkio sektoriuje”, – teigė Socialdemokratų vadovas.

Jis sakė, jog staigių mokestinių permainų ir “naktinių” mokesčių reformų kol kas neplanuojama: “Bus sudaryta ekspertų grupė, ji turės paruošti išsamią analizę apie dabartinę mokesčių sistemą”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: