A. Dolgovas iškovojo Kauno kalnų dviračių kroso taurę
(c) Arūno Rutkausko archyvo nuotr.
Andrejus Dolgovas

Sekmadienį, spalio 9 d. Kulautuvoje įvyko baigiamasis Kauno kalnų dviračių kroso (Kauno MTB XC) taurės etapas.

Gausiai susirinkę dviratininkai varžėsi Kulautuvos miško takeliuose ir šlaituose, įveikdami kalnuotą trasą, kirsdami du upelius ir kitas gamtines kliūtis.

Daugeliui dviratininkų šios varžybos buvo svarbi repeticija prieš spalio 16 d. Kauno Ąžuolyne vyksiantį Lietuvos kalnų dviračių kroso čempionatą.

Prieš tai vykę kalnų dviračių kroso etapai Kulautuvoje gegužės 7 d. ir Kleboniškyje liepos 3 d. ir baigiamasis etapas spalio 9 d. išaiškino ir Kauno kalnų dviračių kroso taurės nugalėtojus.

Vyrų tarpe pirmą vietą užtikrintai laimėjo ir laimėjo taurę kaunietis Andrejus Dolgovas iš „Velomanija-Niskama“ komandos.

Kulautuvos etape jo varžovai Domas Manikas ir Šarūnas Pacevičius iš „Velostreet-Fuji Team“ komandos pasidalino 2 ir 3 vietas vyrų tarpe.

Tarp moterų greičiausia Kulautuvos varžybose buvo Kristina Banevičiūtė , antra Asta Šimkonienė iš TSMK „Raidas“. Trečia liko Julija Kantakevičiūtė.

Jaunimo grupėje laimėjo perspektyvus jaunas sportininkas Lukas Talačka iš „Stimul Plius“. Antras buvo Arnas Pelaitis iš „Velostreet-Fuji Team“ ir trečias Gintaras Svetikas.

Veteranų tarpe visuose trijuose etapuose nepralenkiamas buvo Gintautas Geležiūnas iš „Focus Vilnius“ komandos, iškovojęs pirmos vietos medalį ir taurę veteranų grupėje.

Kulautuvos etape antrą vietą laimėjo Linas Vainius iš „Dviratų“ komandos, trečias buvo Darius Tamošiūnas.

Kiti laimėtojai Kulautuvos etape:

Moterys veteranės:

1. Lena Cholščevnikova;

2. Rita Leščiukaitienė;

Vaikai (iki 14 m.):

1. Norvydas Leščiukaitis;

2. Gytis Šinkūnas;

3. Augustas Šimukauskas

Kauno kalnų dviračių kroso taurės antrą vietą laimėjo Linas Padriezas iš „Velomanija-Niskama“, trečią – Mindaugas Zlatkus iš „Velostreet-Fuji Team“.

Komandinėje įskaitoje pirma vieta atiteko „Velomanija-Niskama“ komandai, antra – „Dviratams“.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: