(c) Stcok.xchng archyvo nuotr.

Preliminarias paraiškas dalyvauti 2011 metų A lygos čempionate pateikę 12 klubų antradienį Kaune dalyvaus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) susirinkime, kur teiks pasiūlymus dėl tvarkaraščio ir nuostatų pakeitimų.

Ketinimus išreiškė 12 klubų

Praėjusią savaitę šalies klubai turėjo informuoti apie savo ketinimus dėl dalyvavimo šių metų A lygoje. Tai padarė devyni praėjusių metų čempionato dalyviai – Panevėžio „Ekranas“, Marijampolės „Sūduva“, VMFD „Žalgiris“, Tauragės „Tauras“, „Šiauliai“, Gargždų „Banga“, Pakruojo „Kruoja“, „Klaipėda“ ir „Mažeikiai“.

Paskutinę vietą A lygoje užėmęs Kauno „Atletas“ ketina dalyvauti I lygoje ir jau perėjo į žemesnio lygio licencijavimo procesą.

Iš praėjusių metų I lygos dalyvių šiemet A lygoje dalyvauti norėtų FBK „Kaunas“, dviejų Alytaus klubų pagrindu kuriama „Dainava“ ir Klaipėdos „Atlantas“.

Artėja finansinių dokumentų teikimas

Siekiantys A lygoje dalyvauti klubai turi gauti atitinkamas licencijas. Klubų licencijavimo eiga šiuo metu artėja prie paskutiniojo dokumentacijos teikimo etapo .

A lygos licencijos siekiantys klubai audituotą finansinę dokumentaciją privalo pateikti vasario 10 dieną, o siekiantys lygos licencijos – vasario 1 dieną.

Sprendimai licencijų suteikimo klubams bus priimti LFF Licencijavimo komiteto posėdyje 2011 m. vasario 24 dieną bei Apeliacinio licencijavimo komiteto posėdyje 2011 m. kovo 9-ąją. A lygos dalyvių skaičių tvirtins LFF Vykdomasis komitetas.

Pateiks pageidavimus ir pasiūlymus

Sausio 18 dieną klubai rinksis į Nacionalinėje futbolo akademijoje susitikti su LFF ir LFTA atstovais ir informuos apie savo pasirengimą dalyvauti 2011 metų A lygoje ir galės pateikti pasiūlymus dėl parengtų tvarkaraščio bei nuostatų projektų.

Vienas reikšmingiausių pakeitimų nuostatų projekte – dėl LFF taurės turnyro. 2011/12 metų taurės varžybose A lygos klubai turėtų dalyvauti nuo aštuntfinalio, o ne nuo ketvirtfinalio, kaip buvo iki šiol.

Tarp kitų pakeitimų – nežymiai pratęstas paraiškų dėl dalyvavimo taurėje pateikimas, o vasaros žaidėjų registracijos periodas paankstintas, kad klubai galėtų pasipildyti žaidėjais prieš birželio 30-ąją prasidedančias UEFA Europos lygos varžybas.

Taip pat nuostatuose patikslinta, jog klubą pašalinus iš čempionato ir anuliavus komandos rezultatus, drausminės nuobaudos žaidėjams ir oficialiems asmenims lieka galioti.

Nuostatų projekte numatyta, jog jei čempionate žais 11 arba 12 komandų, klubai sužais po tris ratus, o jei 8-10 – po keturis. Pagal LFF varžybų tvarkaraščio projektą futbolo sezonas startuos kovo 12-13 dienomis LFF taurės pusfinalio rungtynėmis, o A lygos čempionato pradžia numatyta kovo 16-ąją.

Atsižvelgus į klubų susirinkime pateiktus siūlymus bei pageidavimus, tvarkaraščio ir nuostatų projektus tvirtins LFF Vykdomasis komitetas.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: