socmin.lt archyvo nuotr.

Valstybės pareiga yra sudaryti aplinką, kurioje moterys galėtų suderinti šeimą ir darbą, sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

Pasak Algimantos Pabedinskienės, moterys darbo rinkoje gali sukurti “pakankamai didelę pridėtinę vertę”, todėl kuo greičiau valdžia išspręs “vaikų pradėjimo”klausimą, tuo daugiau moterų dirbs.

“Tai turėtų būti kiekvienoje šalyje kompleksinis požiūris – vaikų darželių ir mokyklų tinkai, pasirinkimo galimybė dirbti nepilną dieną”, – pirmadienį Seime vykstančiame Europos Sąjungos (ES) Socialinių reikalų ir darbo komitetų pirmininkų bei atstovų pasitarime apie ES užimtumo skatinimą pareiškė A.Pabedinskienė.

“Moterys yra ir pakankamai išsilavinusios, ir pakankamai ambicingos, ir todėl gali sukurti pakankamai didelę pridėtinę vertę. Tai yra labai svarbu – visų vyriausybių pareiga sudarytą tą aplinką, kurioje jos galėtų saugiaujaustis ir derinti šeimos ir darboveikmus “, – pridūrė ministrė.

Susitikime aptariamas Europos Komisijos komunikatas “Europa 2020. Pažangaus, tvaraus ir integracinio augimo strategija”, kurio vienas svarbiausių jo tikslų – pasiekti, kad iki 2020 metų ES bent 75 proc. 20-64 metų žmonių turėtų darbą.

Susitikime taip pat aptariamos bendro užimtumo ir jaunimo užimtumo didinimo kryptys iki 2020 metų, priemonių jaunimo užimtumui didinti įgyvendinimo geroji patirtis, bus kalbama apie karjeros ir privataus gyvenimo subalansavimą kaip prielaidą moterų ir vyrų lygioms galimybėms dalyvauti darbo rinkoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: