lsdp.lt archyvo nuotr.

Seimo pirmininkės pavaduotojas socialdemokratas Algirdas Sysas teigia, kad atleidžiant viceministrus bandoma “apžaisti vieni kitus” ir neatmeta, kad vėliau į postus grįš tie patys viceministrai.

Interviu “Žinių radijui” trečiadienį jis sakė nesutinkantis su prezidentės patarėjos Virginijos Būdienės antradienį išsakyta pozicija dėl atleidžiant viceministrus neva pasiekiamos skaidrumo pergalės.

“Jokios čia pergalės nėra, būkim biedni, bet teisingi, bandoma apžaisti vieni kitus. Vieni primeta žaidimo taisykles, kurių nėra parašyta mūsų įstatymuose, Konstitucijoje, kiti paprasčiausiai padaro tokį dirbtinį žestą, mes atleidžiam visus, po kiek laiko visus priimsime. Niekas negali paneigti, kad visi viceministrai gali grįžti”, – dėstė A.Sysas.

Anot jo, sprendžiant dėl viceministrų, galios yra Vyriausybės rankose.

“Vyriausybė galėtų ir be tokių žingsnių toliau egzistuoti”, – įsitikinęs A.Sysas.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės perspėjimų dėl įtartintų viceministrų sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo.

D.Grybauskaitė, iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gavusi vadinamąjį “juodąjį”sąrašą su viceministrų pavardėmis, paskelbė netvirtinsianti ministrų, kurie neatleis abejones sukėlusių viceministrų. Kitu atveju, prezidentės vertinimu, valdančiuosius būtų galima vadinti “kriminaline” koalicija.

Antradienį premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktoje informacijoje buvo duomenys apie aštuonis viceministrus ir jie nebus kviečiami į iš naujo formuojamas komandas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: