(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Šiandien Nukentėjusiųjų nuo teisėsaugos ir teisėtvarkos visuomeninė organizacija „Desperacija“ kreipėsi į Seimą dėl generalinio prokuroro A.Valantino atstatydinimo ir Seimo nariams G.Songailai, K.Uokai bei S.Stomai įteikė A.Valantino atstatydinimą remiančių daugiau nei tūkstančio Lietuvos piliečių parašus.

„Nuo tragiškų Kauno įvykių praėjo daugiau negu du mėnesiai, tačiau Generalinės prokuratūros vadovybė nepadarė jokių esminių išvadų dėl ydingos prokuratūros sistemos ir nesiūlo jos pertvarkos.

Drąsiaus Kedžio dukrelės prievartavimo byla, kurios vilkinimo aplinkybes tyrė ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, nepajudėjo iš mirties taško iki šiol. Vienintelis dalykas, kas šitoje istorijoje juda į priekį – tai Drąsiui Kedžiui skundus padėjusios rašyti sesers teisėjos Neringos Venckienės nuolatinis puolimas, juodinimas ir šmeižimas kai kuriose masinėse informacijos priemonėse.

Dėl prokuratūros „vizitine kortele“ virtusio bylų vilkinimo bei prokuratūroje vykstančio bylų „gesinimo“ skundžiasi šimtai žmonių.

Ne geresnė padėtis ir rezonansinėse bylose: iki šiol neieškomi Kiesų žmogžudystės užsakovai, „marinama“ „Alitos“ privatizavimo byla, nejuda iš vietos ir su „Alitos“ privatizavimu susijusi verslininko R.Jakučio žmogžudystės byla. Iki šiol neištirtas galimas sabotažas „Mažeikių naftoje“, ją nusipirkus „Williams“, kai prieš ilgalaikių naftos tiekimo sutarčių pasirašymus Rusijoje prie JAV atstovų namų Amerikoje atsirasdavo laidotuvių vainikai. Iš prokuratūros pusės tyla ir dėl galimai padarytos valstybei žalos, statant naujus policijos komisariatus Vytauto Grigaravičiaus vadovavimo policijai laikais.

Kalbant apie nacionalinį saugumą, prokuratūra nesugebėjo išsiaiškinti sausio 16-osios riaušių organizatorių. Tuo tarsi duodamas ženklas Lietuvai priešiškoms jėgoms – „kelkite šalyje sumaištį ir chaosą, destabilizuokite padėtį valstybėje, o mes jus pridengsime“.

Teisingumas yra valstybės pamatas, tačiau prokuratūra, būdama kertine Lietuvos valstybės institucija, neatlieka jai patikėtų funkcijų ir todėl griauna pasitikėjimą Lietuva kaip teisine valstybe.

Kadangi „žuvis pūva nuo galvos“, o generalinis prokuroras Algimantas Valantinas net ir po Kauno įvykių nepadarė jokių išvadų ir nenori keisti dabar veikiančios ydingos prokuratūros sistemos, prašome inicijuoti generalinio prokuroro Algimanto Valantino atstatydinimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: