(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kovo mėnesį daugiabučių namų administratoriai (daugiabučius administruojančios įmonės ir namų bendrijų primininkai) privalo surengti namo butų savininkų susirinkimą, kuriame tarp kitų bendrosios nuosavybės tvarkymo klausimų turi būti nuspręsta ir dėl karšto vandens tiekimo būdo name.

Susirinkime turi dalyvauti visi namo gyventojai, priešingu atveju, jei susirinkimas neįvyks (dauguma gyventojų nedalyvaus) ir sprendimas nebus priimtas , karšto vandens tiekimo funkcijas bus priversta vykdyti šilumos tiekimo įmonė.

Šilumos tiekimo įmonės jau anksčiau pareiškė, kad jei bus įpareigotos tapti karšto vandens tiekėjais, sieks namuose įrengti kokybiškus ir tikslius, bet brangiai kainuojančius karšto vandens skaitiklius, todėl gyventojai raginami dalyvauti susirinkime ir pasirinkti jiems labiausiai patrauklų karšto vandens tiekimo variantą. Juos gyventojų susirinkime pristatys namo administratorius.

Daugiabučių namų gyventojai patys atsako už savo turtą ir jo priežiūrą. Negalima laukti kažkieno malonės, patys daugiabučių namų gyventojai turi imtis iniciatyvos ir spręsti susirinkimuose klausimus dėl namo finansų, namo techninės būklės priežiūros, remonto, kiemo valymo.

Daugiabučių namų administratoriai, gyventojams apsisprendus dėl karšto vandens tiekimo būdo, privalo apie tai informuoti šilumos įmones iki balandžio 1 dienos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: