(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

AIESEC yra viena didžiausių pasaulyje jaunimo organizacijų, esanti 107 pasaulio šalyse, o Lietuvoje veikianti jau 19 metų. AIESEC Lietuva Kauno filialas yra šio tinklo dalis. Nepaisant to, kad AIESEC yra nevyriausybinė ir ne pelno siekianti organizacija, ji aktyviai bendradarbiauja su verslo sektoriumi, skatina tarpkultūriškumą bei siekia atrasti ir vystyti lyderystės potencialą savo nariuose.

Šiuo metu organizacijoje yra apie 30 aktyvių narių. Prie organizacijos gali prisijungti jaunimas iki 29 metų. Tai galima padaryti vykdomos atrankos metu, kuri dažniausiai vyksta rugsėjo mėnesį. Visa informacija yra skelbiama organizacijos tinklalapyje www.aiesec.lt.

Šiuo metu organizacija vykdo įvairius mokymus naujiems nariams, kad jie kuo greičiau įsilietų į AIESEC organizaciją. Visuomet ieškoma žmonių, esamų ar buvusių narių, kurie galėtų pasidalinti patirtimi ne tik su AIESEC Kaunas nariais, bet ir su Kauno jaunimu. Kasmet rengiamas atviras paskaitų ciklas, kuriame savo patirtimi žmonės gali pasidalinti su Kauno jaunimu.

Pagrindinė organizacijos veikla yra Tarptautinės stažuočių programos organizavimas. Jos esmė – patirties keitimasis tarp valstybių. Jauni asmenys vyksta į kitas valstybes dirbti įmonėse, nevyriausybinėse organizacijose ar mokyklose. Remdamiesi šia programa organizacija vykdo įvairius socialinius projektus, padeda įmonėms stiprinti savo veiklą bei ugdo jų personalą. Taip pat organizacija organizuoja konferencijas, skirtas AIESEC nariams bei visiems besidomintiems konferencijų temomis. Konferencijos paliečia globalias problemas, jaunimo verslumo skatinimą, įvairių įgūdžių vystymą. Taip pat rengiamos paskaitos bei simuliacijos. Paskaitų dalyviai gali susipažinti su verslo pasaulio atstovais bei jų pristatomomis temomis. Simuliacijų dalyviai gali nagrinėti realias ir verslui aktualias situacijas.

AIESEC Kaunas vykdomi projektai:


„Ateitis tavo rankose“

Kauno miesto savivaldybes remiamas projektas „Ateitis tavo rankose“ skiriamas Kauno jaunimui. Šiuo projektu siekiama padėti moksleiviams pasirinkti studijų kryptį, informuoti apie studijų galimybes, taip pat supažindinti su populiariausių specialybių atstovais. Projekto metu organizuojamos įvairios simuliacijos moksleivių kūrybiškumui ir lyderystei skatinti, vyksta ir studentų, ir darbdavių apklausa, siekiant išsiaiškinti ir informuoti moksleivius apie populiariausias specialybes, studentų nuomonę apie studijų pasirinkimą bei kokybę.
Projekto vadovė Monika Vaičiulytė (monika.vaiciulyte@aiesec.net)

„Tobulėkime drauge“

„Tobulėkime kartu!“ yra mokymais pagrįstas, į Kauno jaunimo nevyriausybines organizacijas ir jų narius nukreiptas projektas. Pagrindinis jo tikslas – Kauno jaunimo nevyriausybinių organizacijų vystymas, jų narių asmeninis ir profesinis tobulėjimas, kultūrinis supratimas, bei bendradarbiavimo tarp Kauno jaunimo nevyriausybinių organizacijų skatinimas. Šis projektas įtraukia jaunus žmones iš trijų užsienio šalių. Todėl visas projektas vyks anglų kalba. Mokymus ves trys AIESEC stažuotojai, žmonės iš kitų šalių, turėję NVO darbo patirties, sukaupę didelį žinių bagažą bei patirtį vedant mokymus. Mokymai truks apie 2-3h, o jų metu naudojami įvairūs mokymo metodai: diskusijos, simuliacijos, prezentacijos ir darbas grupėse.
Projekto vadovas Mindaugas Maraulas (mindaugas.maraulas@aiesec.net)

„Tarpkultūrinis dialogas. Skirtingos kultūros – vienas pasaulis“

Mokyklose mokiniai neturi galimybių tiesiogiai susipažinti su kitų šalių kultūra, tradicijomis, papročiais. Tarp mokinių juntama tolerancijos stoka, todėl tarptautinė organizacija AIESEC norėdama bent iš dalies pagerinti ir paįvairinti moksleivių mokymosi kokybę bei prisidėti prie neformalaus ugdymo mokyklose, rengia projektą „Tarpkultūrinis dialogas. Skirtingos kultūros – vienas pasaulis“, kurio tikslas yra ugdyti toleranciją, pagarbą skirtingų šalių atstovams bei atskleisti neformalaus ugdymo naudą. Projektas pirmaisiais metais pasiteisino, todėl planuojama jį vykdyti kasmet vis didesniame skaičiuje mokyklų, į kurias atvyksta dirbti jauni specialistai ir supažindina moksleivius su savo šalimis.
Projekto vadovė Edita Aušrinė Čiplytė (edita.ciplyte@aiesec.net)

„Tautų mugė“

„Tautų mugė“ – renginys skirtas Kauno visuomenę supažindinti su skirtingomis kultūromis ir jų atstovais gyvenančiais ar besimokančiais Lietuvoje. Taip siekiama skatinti didesnį tarpkultūrinį supratimą ir pažinimą, siūloma Kauno miesto gyventojams galimybė paragauti tradicinių, skirtingų kultūrų atstovų patiekalų, išgirsti jų atliekamų tautinių dainų, pasiklausyti pasakojimų apie atstovaujamas šalis. Kiekvienas renginio dalyvis turi galimybę originaliai pristatyti savo šalį, tuo sudominti miesto gyventojus ir svečius.

AIESEC stažuočių programa

Tai pagrindinė AIESEC organizacijos globaliai vystoma programa . Jos esmė yra darbo galimybės ir kultūrinė patirtis, kurią gauna jauni žmonės, vykstantys į įmones užsienio valstybėse laikiniems projektams atlikti (6 – 78) savaičių trukmės). AIESEC Lietuva Kauno filialas Kauno įmonėms ir kitoms organizacijoms siūlo galimybę įdarbinti jaunus specialistus iš užsienio, atitinkančius įmonės ar organizacijos pasirinktą stažuotės profilį, stažuotojo išsilavinimą, darbo patirtį, įgūdžius, mokamas kalbas, šalį ar regioną, stažuotės trukmę ir kitus poreikius. Taip pat siūloma galimybė Kauno jaunimui atlikti stažuotę vienoje iš 107 užsienio šalių.

VIZITINĖ KORTELĖ:

  • Interneto svetainė: www.aiesec.lt
  • Vadovo vardas, pavardė: Algirdas Deščeras
  • Kontaktai: el.paštas, telefono numeris: algirdas.desceras@aiesec.lt , +370 618 42248
  • Būstinės adresas: S. Daukanto g. 27-205 LT-44240 Kaunas, Lietuva
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: