Kadras iš laidos "Alchemija"

„Ateityje labai svarbios taps korporacijos. Žmonės nebesitapatins su miestu ar valstybe, jie save matys korporacijos dalimi. Pavyzdžiui „Nike“. Arba „Mitsubishi“. Ir istorija, kurią žmonėms reikės mokytis, bus korporacijos, kurioje jie dirba, istorija.“

Britų trupės „Forced Entertainment“ fantazija iš spektaklio „Tomorrow Parties“

Prancūzų komikas Gérard’as Depardieu parodė, kad jau šiandien tarp valstybės ir korporacijos nebe toks ir didelis skirtumas. Jei gali pakeisti kompaniją, kurioje dirbi, kodėl negali pasikeisti pilietybės, jei kita labiau ap(si)moka?

Dar visai neseniai savo valstybę atgavusiems lietuviams tokios pasaulinės tendencijos gali pasirodyti kraupios. Tai visiškai paneigia taip mūsų puoselėjamą patriotiškumą. Tai verčia suabejoti ir kitomis mūsų puoselėjamomis vertybėmis.

Kol šalyje nekilo visuotinė panika, Alchemija griebia jautį už ragų ir panagrinėti valstybės temą prašo mūsų intelektualų. Filosofai Leonidas Donskis, Algis Mickūnas, sociologas Jonas Ruškus, istorikas Egidijus Aleksandravičius, netgi režisierius Oskaras Koršunovas ir politologas, seimo narys Egidijus Vareikis dalijasi savo įžvalgomis.

Pasidalinkite ir jūs. Ką manote apie valstybę po Depardieu?

Monika

Alchemija.tv

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: