(c) Urtės Latkauskaitės nuotr.

Per trejus metus regionų socialiniams ir ekonominiams skirtumams mažinti numatyta skirti dar 1 mlrd. litų. Pagrindinis investicijų į regioninius centrus, problemines teritorijas bei mažus miestelius tikslas – pasiekti, kad 2013 metais nė vienoje Lietuvos apskrityje vidutinis bruto darbo užmokestis nebūtų mažesnis kaip 80 proc. šalies vidurkio, o nedarbas šalies vidurkį viršytų ne daugiau nei trečdaliu.

„Tikslai išties ambicingi, maža to, sieksime, kad didžioji dalis suplanuotos paramos būtų įsisavinta 2011-2012 metais. Kadangi šią programą įgyvendinančių projektų atranką koordinuos ministerijai pavaldus Regioninės plėtros departamentas, tikimės, jog dabar visi darbai eisis sparčiau. Savivaldybės, bendruomenės taip pat jau yra įgijusios projektų įgyvendinimo patirties, todėl šį Europos Sąjungos finansinį laikotarpį pagrįstai tikimės baigti sėkmingai – paramą ne tik įsisavinti, bet ir paversti ją pelninga investicija į Lietuvos ateitį“, – teigia vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Iki 2013 metų 15 miestų, esančių probleminėse teritorijose, bus kompleksiškai sutvarkyta viešoji infrastruktūra, atnaujinti 200 daugiabučių namų, kone dešimtadaliu sumažės socialinio būsto laukiančių šeimų skaičius. Numatyta baigti kompleksiškai sutvarkyti viešąją infrastruktūrą ir aplinką ir šimte kaimų ir mažų miestelių. Tokią Vidaus reikalų ministerijos parengtą regionų socialinių ir ekonominių skirtumų mažinimo 2011–2013 metų programą, skirtą didinti teritorinę socialinę sanglaudą tarp regionų ir pačiuose regionuose bei miesto ir kaimo gyvenamųjų vietovių integraciją, šiandien patvirtino Vyriausybė.

2007-2010 metais socialiniams ir ekonominiams regionų skirtumams mažinti buvo įgyvendinami per tūkstantį projektų už beveik 1,3 mlrd. litų.

LR Vidaus reikalų ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: