Antikvariniai autobusai sulaukė išskirtinio lankytojų dėmesio
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Savaitgalį Kaune vykusiame tarptautiniame senturgyje „Laiko ratu“ pirmą kartą Lietuvoje pristatyti du autentiški antikvariniai angliški autobusai sulaukė išskirtinio lankytojų dėmesio.

Kone kiekvienam magėjo užkopti į šių dviaukščių XX a. vidurio autobusų antrąjį aukštą, išmėginti sėdynių minkštumą ir įsimažinti nuotraukoje.

Pasak senturgio organizatorių, jie sulaukė ir nemažai įvairių klausimų bei pasiūlymų iš savo lankytojų.

„Daugeliui buvo labai įdomu kiek tokie autobusai kainuoja, kaip jie buvo atgabenti, ar jie gali patys važiuoti. Taip pat sulaukėme nemažai paklausimų ar galima būtų tokį autobusą išsinuomoti vestuvėms ar kitoms šventėms“, – pasakojo prekybos miestelio „Urmas“, kuriame vyko senturgis, rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Pasak jo, tai važiuojantys autobusai, kurie ateityje bus naudojami įvairioms progoms. Vienas jų bus pastovus Lietuvos mugių, švenčių dalyvis, kitas bus skirtas turistų ekskursijoms po Kauno miestą, o trečiasis – įvairioms progoms.

Senturgio lankytojams buvo pristatytas 1956 m. pagamintas 50 vietų „Bristol“ modelis, taip pat 1951 m. gamybos 50 vietų „Leyland“ modelis. Trečiasis – jau anksčiau pristatytas vienaukštis 1939 m. „Daimler“.

Šie autobusai papildė PM „Urmas“ turimą įvairios senovinės technikos kolekciją, kurią sudaro traktoriai „Lanz Bulldog“, „Ford Model T“ automobilis, sunkvežimiukas „Citroen B14“ (pagamintas 1926-1928), įsigytas iš Prancūzijos, angliški garo varikliai, gatvės vargonai „Lady Janet“ ir kitos transporto priemonės.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: