(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Savivaldybėje vakar buvo apdovanotos gražiausiai savo mokyklų interjerus papuošusios mokyklos, įspūdingiausių floristinių kompozicijų autoriai bei vaizdo klipų konkurso nugalėtojai.

Apdovanojimus įteikė mero pavaduotoja Loreta Kekienė, miesto Tarybos narės Nijolė Rudgalvienė, Birutė Krapauskienė ir administracijos direktorės pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Susirinkusiems į renginį ekrane buvo parodyti vaizdai: kalėdinių puokščių parodos, mokyklų interjero puošimo ir kalėdinių atvirukų. Visi pasigrožėjo tuo, kas buvo sukurta, pasimokė vieni iš kitų.

Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Onutė Visockienė pristatė komisijos narius, padėkojo jiems už didelį darbą, įteikė padėkos raštus.

O Visockienė akcentavo, kad šiame renginyje (parodoje – konkurse) dalyvavo labai daug žmonių: mokiniai, mokytojai, komisijos nariai, verslininkai, parodos rengėjai ir kt.

„Sveikinu visus, kurie laisvalaikį praleidžia ne supermarketuose, o kuria grožį. Dėkoju visiems kūrybingiems mokiniams ir jų mokytojams”, – sakė L. Kekienė.

„Mielieji, gražia tradicija tapo jūsų darbų paroda – konkursas. Šis renginys paskatina jus tobulėti dvasiškai. Aš stebiuosi ir gėriuosi jūsų kūrybingumu, išradingumu. Jūs panaudojate tokias paprastas, neįprastas medžiagas ir sukuriate tokį grožį. Malonu, kad konkursuose dalyvauja ir maži mokiniai. Jų darbai tokie nuostabūs, jie varžosi su daugiau patyrusiais gimnazistais ir parodo savo sugebėjimus. Dėkoju visiems mokiniams ir mokytojams”, – sakė N. Rudgalvienė.

„Puošti savo aplinką yra kilnu, garbinga ir prasminga. Dėkoju jums. Linkiu gražių ir prasmingų metų”, – sakė B. Krapauskienė.

„Jūsų sukurti darbai sušildė žmonių širdis, suteikė džiaugsmo ir paskatino kūrybai. Ačiū už viską. Linkiu jums sėkmės”, – sakė Z. Abramavičius.

Prieš renginį Švietimo ir ugdymo skyriaus Neformaliojo švietimo poskyrio vedėja Vida Kučiauskienė kalbėjo:
„Man malonu, kad šiandien vyko mokyklų interjero puošimo konkurso, kalėdinių kompozicijų konkurso „Sveika gyva, Kalėdų viešnia!” ir vaizdo klipų konkurso „Kalėdinis atvirukas: sveikinimas miestui ir miestiečiams” aptarimas ir nugalėtojų apdovanojimas. Šie darbai reikalauja daug fantazijos, atidumo, laiko, jie yra meniški, puokštės kuriamos iš įvairios gamtinės medžiagos, o visa tai reikia surasti, kai kam reikia nusiteikti dar vasaros metu. Malonu, kad mokiniai ir mokytojai visada aktyviai dalyvauja šiame konkurse, pademonstruoja savo išmonę, fantaziją ir meninius sugebėjimus.

Gražiausios ir originaliausios konkurso „Sveika gyva, Kalėdų viešnia” kalėdinės kompozicijos iki sausio 6 dienos buvo eksponuojamos Kauno pedagogų kvalifikacijos centre vykstančioje parodoje (Vytauto pr. 44).

Renginys „Sveika, gyva, Kalėdų viešnia” turi senas ir gilias tradicijas. Šiemet jis vyko 45 kartą. Jau 11 metų jo globėja ir rėmėja yra Kauno miesto savivaldybė, koordinatorius – Švietimo ir ugdymo skyrius, o organizavimo funkcijos patikėtos Moksleivių aplinkotyros centrui ir Miesto dailės mokytojų metodiniam būreliui.

Moksleiviai ir mokytojai buvo kviečiami dalyvauti mokyklos interjero puošimo konkurse bei kalėdinių kompozicijų konkurse „Sveika gyva, Kalėdų viešnia”.

Konkursuose dalyvavo 52 miesto ugdymo įstaigos: 30 vidurinių, 8 gimnazijos, 6 pagrindinės, 7 pradinės, 3 neformaliojo švietimo.

Gražiausiai savo mokyklų interjerus šiais metais papuošė A. Smetonos gimnazija, J. Grušo meno vidurinė mokykla, Eigulių, „Purienų”, Šv. Kazimiero, Rokų, Palemono, A. Puškino, vidurinės, J. Žemaičio – Vytauto pagrindinė, Panemunės pradinė ir kitos mokyklos.

Vaizdo klipų konkursas „Kalėdinis atvirukas: sveikinimas miestui ir miestiečiams” buvo surengtas pirmą kartą. Juo siekta paskatinti jaunus žmones kurti vaizdo klipus, mieste skleisti šventinę nuotaiką, dovanoti geras emocijas ir linkėjimus. Konkursui buvo pateikti 35 darbai. Geriausi iš jų sumontuoti į vientisą klipą ir gruodžio 21 – sausio 3 dienomis buvo demonstruojami ant T. Ivanausko zoologijos muziejaus pastato sienos Laisvės alėjoje.

Džiaugiamės, kad projekto rėmėjais tapo KB „Katos inovacija” ir AB „Autrolis”. Rėmėjų dėka šiuos vaizdo klipus miestiečiai galėjo matyti ir ACM didžiuosiuose lauko vaizdo ekranuose Senamiestyje, ant prekybos centro „Savas” pastato, Pramonės prospekte bei miesto maršrutinių troleibusų monitoriuose”, – pasakojo Švietimo ir ugdymo skyriaus Neformaliojo švietimo poskyrio vedėja Vida Kučiauskienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: