(c) meteo.lt archyvo nuotr.

Stichinių gamtos reiškinių išankstinio perspėjimo sistema, kurią įdiegė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) prie Aplinkos ministerijos, leis visuomenei ir specializuotoms tarnyboms patogia forma gauti patikimą informaciją apie prognozuojamus pavojingus, stichinius ir katastrofinius meteorologinius bei hidrologinius reiškinius. Nuo šiol tokia informacija yra prieinama kiekvienam interneto vartotojui.

Spustelėjus LHMT tinklapio http://www.meteo.lt skiltis „Pavojingi meteorologiniai reiškiniai“ ir „Pavojingi hidrologiniai reiškiniai“, galima pamatyti, kokia padėtis yra šiuo metu ir kokia prognozė artimiausioms trims dienoms. Perspėjimai apie pavojingus gamtos reiškinius bus skelbiami septyniems šalies regionams: Baltijos priekrantei ir Kuršių marioms, vidurio Lietuvai, pajūriui ir pamariui, šiaurės rytų, pietryčių, šiaurės vakarų ir pietvakarių regionams.

Į naująją sistemą suplauks informacija iš visų meteorologinių matavimo postų ir stočių. Todėl sinoptikai galės greičiau ir efektyviau paruošti informaciją visuomenei. Kaip sakė LHMT direktorė Vida Augulienė, perspėjimas apie numatomus stichinius gamtos reiškinius suteiks galimybę laiku imtis priemonių ir išvengti sunkių padarinių arba kiek įmanoma juos sumažinti.

Aplinkos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: