(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės prevencinė darbo grupė (vadovaujama Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo Antano Bagdono) palaikė Eigulių seniūnijos ugdymo įstaigų socialinių pedagogų koordinacinės grupės (vadovaujamos M.Mažvydo vidurinės mokyklos vyr. socialinės pedagogės Saulės Šerėnienės) iniciatyvą sėsti prie apskrito stalo ir pasitelkus socialinius partnerius kalbėtis apie tai, kaip padėti mokykloms spręsti vis augančią mokinių nelankymo problemą.

Sausio 28 d. Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykloje organizuotoje diskusijoje kartu su prevencinio darbo grupės nariais dalyvavo Eigulių seniūnijos socialinė darbuotoja Elena Skirmantienė, Žaliakalnio policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Dainius Trumpelis ir to paties poskyrio specialistė Daiva Nomeikienė, Socialinių paslaugų centro darbuotoja Jurgita Kupčinskienė, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Sigita Šimkienė bei Eigulių seniūnijos ugdymo įstaigų socialiniai pedagogai. Ugdymo įstaigų koordinatorė, M.Mažvydo vidurinės mokyklos socialinė pedagogė Saulė Šerėnienė pristatė susirinkusiems išsamią analizę priežasčių, kodėl vaikai neina į mokyklas, kodėl bėga iš pamokų analizę, tyrimo ką gi veikia tuo laiku, kuomet nelanko mokyklos, rezultatus Eigulių seniūnijos ugdymo įstaigų mastu.

Šis tyrimas sutelkė daugelio socialinių partnerių dėmesį. Mokyklų socialiniai pedagogai išsakė mintį, kad reikėtų geriau vienos, bet efektyviai dirbančios pagalbos vaikui komandos mokykloje, nei pagalbą vaikui ir prevenciją išskaidyti į 3-5 darbo grupes, kurių funkcijos dubliuojasi. Taipogi išsakyta mintis, jog Kauno miestui reikia vieningos lankomumo priežiūros ir tėvų informavimo sistemos, kad pagalbos vaikui specialistai turėtų aiškią ir vienodą schemą, kaipgi užkardyti šios problemos plitimą.

Švietimo ir kultūros departamento švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas paaiškino socialiniams pedagogams, kad švietimo ir ugdymo skyrius stengiasi padėti specialistams spręsti nelankymo problemas, kad pateiktos rekomendacijos tėvų informavimo sistemai stiprinti, taip pat sakė esąs puikiai informuotas, jog didelė problema mieste 11-12 klasių mokinių praleistų pamokų skaičiai ir švietimo ir ugdymo skyriaus siekinys sumažinti tą skaičių 30 procentų.

Eigulių ugdymo įstaigų socialiniai pedagogai labai džiaugėsi turėdami galimybę aptarti išsamesnį bendradarbiavimą su Socialinių paslaugų centru, sutarta daryti bendrą susitikimą su šio centro socialiniais darbuotojais ir mokyklų socialiniais pedagogais, siekiant tvirtinti mokyklų ir socialinių tarnybų glaudų bendradarbiavimą. Tokius pat lūkesčius išsakė ir Žaliakalnio policijos komisariato Prevencijos poskyrio vadovas D.Trumpelis, sakęs, jog grįžęs į darbą turės apie ką kalbėti su savo specialistais, ieškoti bendrų pagalbos sąlyčio taškų.

Diskusijos metu ŠUS vyr.specialistas Kęstutis Navickas pristatė minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymo įgyvendinimą Kauno miesto savivaldybėje, Dainavos seniūnas Alvydas Malinauskas išsakė jaunųjų policijos rėmėjų veiklos steigimo ir organizavimo poreikį, kviesdamas į šias veiklas įtraukti jaunus žmones ne tik iš Dainavos seniūnijos. Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos direktorė Rasa Šerpytienė pristatė šios mokyklos veiklas bei pasidžiaugė, kad šios neformalaus švietimo įstaigos dėka per metus į veiklas buvo įtraukti 6067 vaikai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: