(c) Stock.xcng archyvo nuotr.

Šiandien Kauno miesto savivaldybė vyko Kauno miesto Gyvūnų globos ir priežiūros tarybos (GGPT) posėdis, kuriame buvo aptartos problemos apie žiaurų elgesį su gyvūnais, beglobių gyvūnų padėtį mieste ir pan.

Posėdyje dalyvavo gyvūnų globa Kaune užsiimančių organizacijų – Gyvūnų globėjų asociacijos, gyvūnų globos tarnyba „Pifas” ir „Lesė” atstovai, beglobių gyvūnų gaudymo ir surinkimo iš gyventojų paslaugą Kauno mieste teikiančios UAB „Nuaras” atstovė.

Posėdžio metu buvo pristatytas Kauno miesto GGPT parengtos pastabos ir siūlymai Žemės ūkio ministerijai dėl Lietuvos Respublikos Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo projekto. Pateiktose pastabose buvo siūloma suvienodinti reikalavimus gyvūnų globos namams bei organizacijoms, užsiimančioms gyvūnų laikinosios globos paslaugos teikimu. Tai pat pasisakoma dėl taisyklių griežtinimo dėl pavojingų šunų įvežimo, įsigijimo, laikymo, registravimo, ženklinimo, dresavimo, prekybos jais bei jų paėmimo tvarką.

Tarybos pirmininkė Orinta Leiputė akcentavo, jog šiuo metu aktualiausia problema yra žiaurus elgesys su gyvūnais, todėl tarybos vardu kreipiasi į ugdymo įstaigų vadovus, pedagogus, seniūnus ir visus žmones, prašydama didesnį dėmesį skirti neatsakingo ir žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijai, gyventojų švietimui.

Posėdžio metu buvo aptartas klausimas ir dėl beglobių gyvūnų likimo. Kaip pažymėjo UAB „Nuaras” užsiimančios beglobių gyvūnų surinkimu Kauno mieste atstovė, galima stebėti beglobių kačių mažėjimo tendenciją. Tai yra visų Kaune veikiančių gyvūnų globos organizacijų ir gyventojų vykdomų laukinių kačių populiaciją reguliuojančių akcijų rezultatas.

Beglobių gyvūnų problemą padėtų spręsti sustiprinta gyvūnų ženklinimo ir registracijos Kauno miete kontrolė bei Kauno gyventojų skatinimas kastruoti jų laikomus, ne veisimui skirtus augintinius.

Taip pat posėdžio metu dar kartą buvo aptartas neseniai įvykęs autoįvykis Aleksote, kurio metu buvo sužalotas arklys. Buvo aiškinamasi, kokia tvarka bei kokios tarnybos turėtų pasirūpinti sužalotu žemės ūkio gyvūnu, pasikartojus panašiam įvykiui.

Gyvūnų globos ir priežiūros taryba nusprendė siūlyti Kauno miesto Savivaldybės administracijai interneto tinklalapyje atidaryti naują skiltį, kurioje būtų talpinama miesto gyventojams aktuali informacija apie gyvūnus.

Gyvūnų globos ir priežiūros taryba

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: