Lietuva ir NBA ketina bendradarbiauti rengiant 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą ir ateityje panaudojant mūsų šalyje sukurtą krepšinio infratsruktūrą. Bendradarbiavimo galimybės buvo aptartos per NBA viceprezidento Europos reikalams ispano Jesuso Bueno vizitą mūsų šalyje.

J. Bueno susitiko su Lietuvos krepšinio federacijos vadovais, Kūno kultūros ir sporto departamento generaliniu direktorium Klemensu Rimšeliu, Vidaus reikalų viceministru Gintaru Vyšniausku ir apžiūrėjo keletą viešbučių, kuriuose galėtų apsistoti svečiai iš NBA.

„NBA – aukščiausias lygis sporto vadyboje. Su svečiu kalbėjomės apie tai, kaip galėtume maksimaliai panaudoti NBA rinkodarą ir komunikacijos kanalus 2011-ųjų Europos čempionato reikalams, taip pat apie bendradarbiavimą ateityje atvežant į Lietuvą NBA renginius“, – pasakojo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

J. Bueno taip pat tvirtino, kad NBA gali gerokai prisidėti reklamuojant Europos čempionatą. „NBA žaidžia daug krepšininkų, kurie dalyvaus Europos čempionate. Pasitelkę juos galėtume reklamuoti čempionatą. Be to, turime NBA.com, NBA TV, o „Facebook“ tinkle – net 6 mln. gerbėjų“, – atsiveriančias galimybes apibūdino svečias.

Kitas lietuvių susitikimas su NBA atstovais įvyks per 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato burtų traukimo ceremoniją.

Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: