(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Žiniasklaida skelbia, kad bendrovė „Kauno grūdai“ ketina pagrindinę gamybą iš Kauno perkelti į Alytų. Bendrovės generalinis direktorius Tautvydas Barštys pareiškė, kad Kauno valdžiai nerūpi pramonės įmonės. „Su Kauno politikais kalbėti apie verslo reikalus – beviltiškas dalykas“, – pareiškė T. Barštys. Bendrovė, įgyvendindama plėtros planus, numato 75 proc. pašarų gamybos iškelti į Alytų ir tik 25 proc. palikti Kaune. Tai, anot direktoriaus, lėmė Alytaus savivaldybės pasiūlytos geresnės sąlygos bendrovės plėtrai: nemokamas 3 ha sklypas, komunikacijos. Tuo tarpu apie Kauno miesto savivaldybę vadovas išreiškė itin kritišką nuomonę, jog savivaldybei nerūpi kalbėtis su verslininkais, tenkinamas siauras verslininkų interesų ratas, nebandoma pritraukti naujų investicijų ir pan.

„Kauno grūdų“ sprendimas keltis į Alytų lems, jog miestas praras apie 80 mln. litų investicijų, sumažės darbo vietų, mažiau bus surenkama mokesčių į miesto biudžetą. Vien praėjusiais metais bendrovė mokesčiais biudžetui sumokėjo 25 mln. litų, neskaičiuojant renginių rėmimo, labdaringų akcijų. Tiesa, kartu su iš dalies liekančia gamyba Kaune liks visas vadovaujantis personalas.

Merą nustebino T. Barščio komentarai

Kauno miesto savivaldybės merą Andrių Kupčinską nustebino miesto tarybos nario Tautvydo Barščio viešai išsakyti komentarai, kodėl jis ketina bendrovės „Kauno grūdų“ pagrindinę veiklą iškelti į Alytų ir atsisakyti Tarybos nario mandato. „Ponas T. Barštys į mane niekada nesikreipė, norėdamas pasikalbėti apie savo verslo perkėlimą į Alytų ar apie verslo skatinimą, jo įmonės verslo sąlygų pagerinimą“, – sakė A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: