„KTU Karjeros dienos“ – tradicinis KTU Karjeros centro organizuojamas renginys, kasmet sulaukiantis didelio įmonių ir studentų susidomėjimo. Šiais metais „KTU Karjeros dienose“ prisistatys 50 įmonių dalyvių. Renginys vyks kovo 17 d. KTU Statybos rūmuose (Studentų g. 48). Studentai laukiami nuo 10 iki 15 val. Tikimasi, kad šiemet susitikti su atvykusiais įmonių atstovais ateis apie kelis tūkstančius studentų. Tačiau, ar tikrai kiekvienas renginio dalyvis suvokia tikrąją „KTU Karjeros dienų“ reikšmę ir geba tinkamai pasinaudoti suteikiamomis galimybėmis? Koks iš tiesų yra šio didžiulio renginio tikslas? Kiek svarbus dalyvių pasiruošimas?

„KTU Karjeros dienos“ vadinamos įmonių ir studentų kontaktų muge. Pagrindinė renginio idėja – tiesioginis abiejų pusių poreikių išsiaiškinimas ir apsikeitimas kontaktais. Bendraudami tiesiogiai su įmonių atstovais studentai, būsimi savo sričių specialistai, turi galimybę išsiaiškinti rinkos tendencijas, būsimų darbdavių prioritetus ir keliamus reikalavimus. Gaudami šią informaciją studentai geba lengviau planuoti asmeninę karjerą, nustatyti sritis, kuriose jiems trūksta žinių, ir jas gilinti. Tokiu būdu Universiteto absolventai gali įgyti konkurencinį pranašumą darbo rinkoje.

Vis dar siaučiant ekonomikos krizei, be abejo, tikėtis darbo pasiūlymų gausos yra naivu. Todėl antroji ne mažiau svarbi „KTU Karjeros dienų“ paskirtis – pagalba Universiteto studentams rasti praktikos vietą. Šiais metais, atsižvelgus į situaciją darbo rinkoje, praktikos pasiūlymai itin reikalingi jauniems specialistams. Todėl „KTU Karjeros dienų“ įmonės dalyvės kviečiamos aktyviai priimti praktikantus ir suteikti jiems galimybę įgyti reikalingų praktinių įgūdžių, tapti geresniais darbuotojais ateityje.

Tuo tarpu dalyvavimas „KTU Karjeros dienose“ įmonėms yra galimybė išsiaiškinti, kiek jų poreikiai atitinka studentų lūkesčius ir pasirengimo galimybes. Tai būdas rasti gabių praktikantų, papildyti įmonės duomenų bazę. Kontaktų mugėje prie stendų ir pranešimų atskirose auditorijose metu įmonių atstovai supažindina studentus su vykdoma veikla, taip didindami jos žinomumą ir kurdami įmonės, kaip potencialaus darbdavio, įvaizdį. Tiesioginis susitikimas su studentais tampa investicija ne į vienos dienos renginį, o į planuojamą tolesnę įmonės veiklą.

Dar prieš renginį studentams dalijamas specialius leidinys su informacija apie kiekvieną įmonę renginio dalyvę. Jame yra lentelė, kurioje parodyta, kokių sričių specialistai dirba konkrečioje įmonėje. Leidinį kiekvienas studentas galės įsigyti iš anksto. Iki kovo 14 d. būtina užpildyti / atnaujinti savo gyvenimo aprašymą (CV) ir registruotis tinklapyje www.karjera.ktu.lt. Taigi ateidami į „KTU Karjeros dienas“ studentai jau gali žinoti, kurių įmonių dalyvių veikla juos domina. Naudodamiesi leidinyje esančia informacija studentai taip pat gali pasirengti klausimų įmonių atstovams, daugiau pasidomėti apie perspektyvas būtent jų srities specialistams tam tikrose įmonėse.

„Užmegzkime ryšius“ – tokiu šūkiu renginio „KTU Karjeros dienos 2010“ organizatoriai kviečia apsilankyti įmonių ir studentų kontaktų mugėje. Tikimasi, kad ir šiais metais renginio dalyviai sėkmingai pasinaudos tiesioginio bendravimo galimybe, išsiaiškins bendrus poreikius ir ims ruoštis artėjančiam ekonomikos atsigavimui.

Po įmonių ir studentų kontaktų mugės 15.30 val. viešbučio „Reval Hotel Neris“ konferencijų salėje vyks įmonių atstovų ir gabiausių KTU studentų bendradarbiavimo renginys ,,KTU Ingenium 2010“. Šio renginio tiesioginę transliaciją bus galima stebėti adresu http://bit.ly/ingenium_2010 . „KTU Karjeros dienų“ vakarinė dalis, skirta ne tik renginio dalyviams, bet ir visiems norintiems, organizuojama klube „Combo“ (Raudondvario pl. 107, Kaunas). Vakarėlio pradžia – 20 val. Bilieto kaina – 20 Lt (bilietai brangs). Bilietus į „KTU Karjeros dienų 2010“ vakarinę dalį platina Bilietai.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: