(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pajūrio regioninio parko direkcija visą gegužės mėnesį inicijuoja populiarių poilsio vietų valymą, kad vasarotojams būtų malonu ilsėtis švarioje gamtinėje aplinkoje. Prie šios akcijos prisideda Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) ir Klaipėdos mokyklų moksleiviai. Atvykstantiems į Karklės paplūdimius, miškus, dviračių taką, moksleiviai dalins šiukšlių maišus ir pirštines, ragindami rinkti šiukšles.

„Nesiekiame nei masiškumo, nei rekordų. Parko direkcijos prižiūrimi miškai ir pajūris nuo Girulių iki pat Nemirsetos yra populiari poilsio vieta. Karklės paplūdimiuose dar daug yra šiukšlių: ypač plastiko. Iš visos Lietuvos plastikines atliekas per Kuršių marias atplukdo srovės ir bangos jas išskalauja būtent šiame pajūrio ruože. Einant pajūriu juk nesunku pakelti keletą popiergalių ir išmesti į specialius konteinerius“ – aiškino Pajūrio regioninio parko direkcijos vyr. ekologas Erlandas Paplauskis.

Švarinimo akcijos tikslas – artėjant vasaros sezonui, pakviesti parko lankytojus surinkti bent dalį šiukšlių. Asmenų grupės ir organizacijos, norinčios prisidėti prie pajūrio valymo, gali kreiptis į Pajūrio regioninio parko direkciją: talkininkams bus paskirta valytina teritorija ir suteiktas inventorius.

Atliekų tvarkymo sistemos reformą Klaipėdos apskrityje koordinuojantis Klaipėdos regioninis atliekų tvarkymo centras prie akcijos prisidės paslaugomis: organizuos papildomą atliekų išvežimą ir priėmimą į sąvartyną bei savanorius talkininkus nemokamai aprūpins maišeliais ir pirštinėmis. „Poilsinius Melnragės ir Girulių pajūrio paplūdimius prižiūri Klaipėdos miesto savivaldybė. Čia įrengtos šiukšliadėžės, parenkami teritorijų prižiūrėtojai bei valytojai. O Karklės pajūris yra kitos paskirties – saugant natūralią parko gamtą laukiniuose paplūdimiuose nėra plėtojama atliekų surinkimo infrastruktūra. Todėl tokiose specifinėse vietose tenka pasikliauti žmonių sąmoningumu ir propaguoti pozityvias iniciatyvas“, – sakė Šarūnas Reikalas, Klaipėdos regioninio atliekų tvarkymo centro direktorius.

Valstybinės saugomų teritorijų valdybos prie Aplinkos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: