Sabonio centro archyvo nuotr.

 Šį savaitgalį Kaune, rugsėjo 21 – 23 dienomis, pasibaigė atgimęs tarptautinis Arvydo Sabonio vardo krepšinio turnyras – „Sabonis Cup 2012“. „Sabonio krepšinio centre“ dėl jos kovojo 8 komandos iš Lietuvos bei Europos.

Turnyre dalyvavo ekipos iš Lietuvos, Estijos, Slovakijos ir Čekijos. Komandos buvo suskirstytos į dvi grupes po 4 komandas. Mažajame finale susitiko klaipėdiečiai „V. Knašiaus KM – Smėlio juosta“ (treneris Marius Tamolis) su „Sabonio KC 95 II“ komanda (treneris Andrius Vaicekauskas). Svečiai iš pajūrio nesunkiai įveikė kauniečius 84:51. Nugalėtojų gretose išsiskyrė: Domas Budrys 22 tšk., Haroldas Saprykinas 13 tšk., Žydrūnas Jurgutis 10 tšk., „Sabonio KC 95 II“ komandoje: Rokas Misevičius 17 tšk., Mantas Kvedaras 10 tšk., Vaidas Gadliauskas ir Audrius Cvirka po 6 tšk.

Dėl čempionų vardo klasikinėje vaikų krepšinio dvikovoje susitiko „saboniukų“ ir „marčiulioniukų“ komandos. Finalo vertose rungtynėse vilniečiai, vadovaujami trenerio Tomo Purlio, geriau pradėjo, tačiau Arūno Visocko auklėtiniai geriau finišavo ir laimėjo kovą rezultatu 77:66. Finale „Sabonio krepšinio centras“ komandoje išsiskyrė: Lukas Grabauskas 20 tšk., Paulius Danisevičius 13 tšk. ir Rokas Stankevičius 10 tšk. „Š. Marciulionio KA – YIT”: Edvinas Šeškus 21 tšk., Karolis Ražukas 13 tšk. ir Lukas Ganas 9 tšk.

Į simbolinį turnyro žaidėjų penketuką pateko šie krepšininkai:

  1. Paulius Danisevičius („Sabonio KC – Arx Reklama“);
  2. Žydrūnas Jurgutis („V. Knašiaus KM – Smėlio juosta“);
  3. Paulius Valinskas („Sabonio KC – Arx Reklama“);
  4. Karolis Ražukas („Š. Marčiulionio KA – YIT“);
  5. Paulius Žalys („Sabonio KC – Arx Reklama“).

Pasibaigusiame „Sabonis Cup 2012“ tarptautiniame jaunių krepšinio turnyre komandos išsirikiavo taip:

„Sabonio KC – Arz Reklama“ (Lietuva);

„Š. Marčiulionio KA – YIT“ (Lietuva);

„V. Knašiaus KM – Smėlio juosta“ (Lietuva)

„Sabonio KC – 95 II“ (Lietuva);

„BK JIPPardubice“ (Čekija);

„UniversityofTartuBasketball“ (Estija);

„Sabonio KC – Katos grupė“ (Lietuva)

„Povazska Bystrica Basketball“ (Slovakija).

Turnyro naudingiausiu žaidėju pripažintas „saboniukas“ Paulius Danisevičius („Sabonio KC – Arx Reklama“).

Komandos prizininkės ir žaidėjai buvo apdovanoti UAB „Stiklita“ rankų darbo juodojo stiklo taurėmis, medaliais ir prizais.

„Sabonis Cup“ yra tradicinis turnyras, tad kitąmet rudenį jį taip pat organizuosime ir bandysime kelti jo lygį sukviesdami daugiau komandų iš užsienio“ – teigė organizatoriai.

„Sabonio krepšinio centras“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: