Nuo pat mažens nemėgau rusų. Žinoma, jokiu būdu ne visų milžiniškoje šalyje įkalintų, dvasiškai vargstančių žmonių, o tų, kurie vis dar svajoja apie komunizmo pergalę, iš kartos į kartą perduoda sovietinius genus, dvokia pasididžiavimu niekšiškais praeities poelgiais ir neapykanta žmogiškoms vertybėms.

Ne ką mažiau prie antipatijos šiai žmonių kategorijai prisideda ir Lietuvos piliečiai (mano tautiečiai!), kurie dar tebesapnuoja tuos neįtikėtinai smagius laikus, kai galėdavo vogti (kas gi čia tokio?) mėsą, kiaušinius, būti miestelio „rūpintojėliu“ (slapta veždavo džinsus ar japoniškus magnetofonus). Dabar jų laikas praėjo.. Jiems nereikėjo religijos, moralinės laisvės, garbės ar sąžiningumo. Nereikia ir dabar. Paskaitykite interneto komentarus, pavažiuokite porą stotelių viešuoju transportu, pastovėkite eilėse per išpardavimą skalbimo milteliams – įsitikinsite patys. Visi verkia. Kūkčiodami vartoja tuos pačius argumentus, kuriuos išgirdo iš kaimyno Stasio. „Visi turėjo darbus!“. Palaukite.. Kiek iš dabartinių bedarbių iš tiesų nori dirbti??

Apskritai, kaip galima aukštinti kažkokią supuvusią sistemą, kuri traiškė visuomenės smegenis milžiniškais propagandos kočėlais? Kaip DRĮSTATE tildyti stojančius ginti Lietuvos garbės dėl to, kad Hitlerio tėvynė paleido Mūsų vaikų ir tėvų žmogžudį? Nejau dėl šiltesnės žiemos, ar pigesnio lašo kuro galime parsiduoti lyg pigiausios prostitutės? Rodos, nemaža dalis gali. Ir būtent todėl mes nesame vieningi, bijome tarti griežtesnį žodį, turime menkavertiškumo kompleksą, kurio neišgydys joks psichiatras. Juk pinigus skiriame tik sportui arba…?

Kita vertus, kaip galime pykti ant kitos valstybės, jei mūsų pačių šalyje laisvai gatvėmis vaikšto bespjaudantys ant bokšto gynėjų, Baltijos kelyje rankas laikiusių ir apie laisvę svajojusių žmonių (vienas veikėjas vis dar laiko delnuose tą Stalino saulę, kurią parvežė jo didžiai gerbiamas senelis). Kai buvę raudonskverniai, ant kurių rankų žiba vestuviniai žiedai su Sovietų Sąjungos atributika, laidojami kartu su Lietuvos vėliava, kurią anksčiau vadino skuduru. Juk tada ir visas pasaulis sovietinio režimo negali prilyginti nacizmui.

Šalių vadovai sustoję šypsosi stebėdami tankų ir milžiniškos armijos paradą, kuri kažkada (tik kitu pavadinimu) vežė Mūsų senelius, tėvus, prosenelius į amžino įšalo žemę, Sibiro platybes, žudė Mūsų brolius, besislėpusius miškuose.. Tie žudikai stovi šalia Prezidentų, Ministrų Pirmininkų, apkabinėti garbės medaliais, nors jų vardai tiktų kaip tinkamiausias antonimas žodžiui garbė.

Man velniškai skaudu, kad ne tik pasaulis „nepastebi“, „pamiršta“, „susitaiko“, jog po antrojo Pasaulinio karo ant mūsų krito sunki, smirdinti ir išsigimusio komunizmo priespauda, bet pamirštame ir mes patys, sakydami, jog neverta sukiotis atgal, juk reikia žiūrėti priekin. Tai kodėl vis dar kalbame apie „Williams“, „Mažeikių naftą“, Ilgauską?

Vis dėl to, be galo džiugu, kad Lietuvoje dar yra keletas drąsių žmonių, nebijančių pasakyti tiesos į akis net ir žymiai didesniems už mus. Mes lietuviai, visada buvome ir būsime neįveikiami, jei stovime kartu. Nepabijojome tankų, automatų (tuščiais šoviniais, juk..), todėl nebijokime ir dabar, tegu bijo Mūsų vienybės ir aukštai pakeltų galvų. Ir aš be galo didžiuojuosi, kad gimiau čia, tam nebeturi reikšmės maži atlyginimai ar korumpuoti valdininkai, nes tai niekis, lyginant ką iškentėjo mūsų Tėvai, Seneliai ir Proseneliai.

P.S. Štai kur slypi didžiausia mūsų problema.

Pavydziu jums tautieciai,
2011 07 19 11:34

Visi akymirksniu tapot vieningi ir laimingi. isterija padare jus sociais,problemos dingo,visi galintys isgyvent. Net nesumoketi atlyginimai ir kruopos kasdienines pavirto skanestais!
Tikrai nuosirdziai pavydziu. nes man visas sitas balaganas nesuveike!
As pavargau nuo viso sito kasdieninio idijotizmo.
Pavargau kariaut!
Noriu gyvent. is savo darbo nors karta nuvaziuot ir pamatyt piramides. Noriu kad mano vaikai issimokslintu. Noriu augint anukus,nenoriu su niekuom pyktis,noriu kad mano salis klestetu,noriu sulaukt senatves, ir numirt tevu zemej!
As ka? Labai daug noriu?
Kaip jus man visi daedet! Lauciai. Kovotojai.Seimo …astai! Tinginiai prisidenge tautinem spalvom ir reksniai,sliauziojantys aplink kryzius,kirsinantys liaudi ir su zibanciom akim ir tystanciom seilem belaukentys rentu,spec.penciju,ismoku….. Visi sitie pseudopatriotai,drimbanciais protezais… VISI!

Originalus įrašas Mantvydo Leknicko bloge

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: