(c) Stock.xchng archyvo nuotr.
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Asociacija „Vaikų motoklubas“ kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę su prašymu skirti panaudai patalpas bei teritoriją, kurioje būtų galima plėtoti šios organizacijos veiklą.

Savivaldybės administracija pasiūlė tris variantus, iš kurių asociacija išsirinko negyvenamosios paskirties pastatus, esančius Marvelės g. 199. Dalis pastatų Savivaldybės nekilnojamojo turto nuomos sutartimi yra išnuomoti UAB „A projektai“. Bendrovė neprieštarautų, jog šalia jų įsikurtų ir „Vaikų motoklubas“.

Kolegijos nariai neprieštaravo, kad asociacija įsikurtų tose patalpose, tačiau atkreipė dėmesį, jog pasirašant sutartį, asociacija būtinai pasirašytų bendradarbiavimo sutartis su UAB „A projektai“. Ši įmonė prižiūri buvusias Marvos žirgyno patalpas, jas suremontavo.

Žirgyne nuolat treniruojasi keliasdešimt vaikų. Bendrovės direktorius Algis Stankevičius pažymėjo, kad reikėtų pasirūpinti, jog ir toliau būtų garantuojamas žirgais jodinėjančių vaikų saugumas, jei šalia važinės motociklininkai.

„Vaikų motoklubas“ vienija daug Kauno miesto ir apskrities gabių motosportui vaikų ir jaunimo. Ji stengiasi ugdyti vaikų sportinius įgūdžius, organizuoja mieste sportinius renginius. Klubo nariu yra dukart pasaulio vaikų motokroso čempionas, keletas Lietuvos čempionų.

Asociacija savo veiklą vykdo jau šešerius metus. Kadangi motociklų sportu domisi labai aktyvus jaunimas, mėgstantis savo energiją nukreipti neigiama linkme, „Vaikų motoklubas“ tokius vaikus stengiasi užimti, ugdyti. Tačiau, kaip ir kiekvienai organizacijai, klubui reikalingos patalpos bei teritorijoje, kurioje būtų galima įrengti trasą.

Klubas turi labai ambicingų tikslų: nuo Lietuvos techninių sporto šakų mokyklos įkūrimo iki pirmojo lietuviško sportinio motociklo bei bekelės automobilio su benzininiais ir elektriniais varikliais surinkimo Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: