(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Sinoptikai informuoja, kad gruodžio 9 dieną daugelyje šalies rajonų numatomos pūgos. Be to, ketvirtadienį pietrytinėje Lietuvos dalyje prognozuojama lijundra, plikledis. Gruodžio 10 dieną stiprėjant šiaurės, šiaurės vakarų vėjui (vietomis gūsiai 15–17 m/s), didesnėje šalies dalyje vėl kils pūgos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos dar kartą nori priminti, kaip reikia elgtis, kad pūga ir plikledis kuo mažiau pakenktų normaliai gyventojų veiklai.

Išgirdus pranešimus apie kilsiančią pūgą, geriau pasilikti namie ir pasirūpinti maisto, vandens ir kuro atsargomis. Sandariai uždarykite pastatų langus, duris, stoglangius ir kitas angas

Iš namų išvažiuoti ar išeiti rekomenduojama tik būtiniausiu atveju, nes per pūgą sumažėja matomumas, sutrinka tiek miesto, tiek tarpmiestinio transporto eismas.

Gyventojams, sužinojus apie galimą pūgą, reikia paruošti gyvuliams pašaro ir vandens atsargų.

Nesinaudokite savos gamybos elektros šildymo prietaisais, nejunkite kelių į vieną elektros lizdą bei nepalikite jų įjungtų į tinklą be priežiūros.

Tuo pačiu norime priminti kaip elgtis esant plikšalai. Būkite ypač atsargūs vairuodami automobilį, vaikščiodami šaligatviais ir keliais. Leisdamiesi ar kildami laiptais, laikykitės už turėklų, medžių ar krūmų. Kai labai slidu, kaip ir per pūgą, geriausia likti namuose, ypač pagyvenusiems žmonėms.

Prie namų apibarstykite laiptus ir pėsčiųjų takelius smėliu. Eidami nelaikykite rankų kišenėse – tai tik didina galimybę netekti pusiausvyros ir pargriūti, gauti sunkią traumą. Jokiu būdu nelieskite elektros laidų, venkite būti po elektros perdavimo ir ryšių linijomis, netoli jų atramų.

Neužmirškite savo kaimynų: pasiteiraukite, ar jie girdėjo pranešimus. Gal šalia gyvena neįgalūs žmonės, vieniši seneliai ar mažamečiai vaikai, šiuo metu leidžiantys laiką be tėvų. Pasidomėkite, ar jais kas nors gali pasirūpinti, jei ne – padėkite jiems arba informuokite kaimynus, kad nelaimės atveju jie gali skambinti skubios pagalbos telefonu 112

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: