Ateityje vykdys bendrus projektus
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kauno rajono ir Seinų apskrities savivaldybė (Lenkija) baigė vykdyti projektą „Seinų apskrities ir Kauno rajono savivaldybių turizmo galimybių pristatymas“. Pasinaudojant europine parama praėjusiais metais Kauno rajono savivaldybė surengė dvi šventes Raudondvaryje – „Pilies aitvarai“ ir „Pilies dienos šventė“, išleido trijų rūšių lankstinukus trimis kalbomis, sukūrė turizmo svetainę www.tourism.krs.lt, įsigijo suvenyrų.

Partneriai iš kaimyninės šalies taip pat surengė dvi šventes – Žvejų varžybas ir Derliaus šventę. Renginiuose dalyvavo abiejų šalių delegacijos, meno kolektyvai.

„Džiaugiamės, kad galėjome būti kartu. Tai įmanoma dėl to, kad esame vienoje Europos erdvėje. Projekto „Seinų apskrities ir Kauno rajono savivaldybių turizmo galimybių pristatymas“ vykdymas mus suartino kultūrine prasme. Tikiuosi, kad kitais metais kartu vykdysime ūkinės veiklos projektus“, – sakė Seinų apskrities meras Ričardas Gržybovskis ir šmaikštaudamas pridūrė: „Milijono eurų vertės“.

„Esame kaimynai ir mus daug kas vienija: bendra istorija, tradicijos ir partnerystė. Mūsų gražų bendradarbiavimą rėmė smulkiųjų projektų fondas ir Europos regioninės plėtros fondas Veiklūs kaimynai. Įgyvendindami projektą susipažinome su regionų turistiniais ir istoriniais objektais ir vietovėmis, dalyvavome šventėse“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajono savivaldybėje apsilankęs Seinų apskrities meras Ričardas Gržybovskis ir Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis pasirašė sutarties vykdymo užbaigimo dokumentus. Dalyvaujant Seinų apskrities darbuotojoms Henrykai Ropel, Violetai Lukaševič, Kauno rajono savivaldybės vadovai – meras Valerijus Makūnas, mero pavaduotojas Antanas Makarevičius, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Raminta Popovienė – aptarė tolimesnį bendradarbiavimą, galimybę dalyvauti bendruose projektuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: