(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gruodžio 23 dieną, trečiadienį, 14 val. Lietuvių g. 22 (Kaune) vyks Kauno rajono savivaldybės biudžetinės įstaigos visuomenės sveikatos biuro atidarymas. Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras įsteigtas šių metų gegužės 28 dieną Kauno rajono savivaldybės tarybos sprendimu. Jo veikla ir įkūrimas naujose patalpose finansuojamas iš Valstybės biudžeto ir Kauno rajono savivaldybės lėšų.

Pagrindinis biuro veiklos tikslas – rūpintis Savivaldybės gyventojų sveikata, vykdyti Savivaldybės teritorijoje Lietuvos Respublikos įstatymais ir kitais teisės aktais reglamentuojamą savivaldybių visuomenės sveikatos priežiūrą, siekiant mažinti gyventojų sergamumą ir mirtingumą, gerinti gyvenimo kokybę, tiekiant kokybiškas visuomenės sveikatos priežiūros paslaugas.

Biure dirba direktorius, vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros bei visuomenės sveikatos stebėsenos specialistai. Taip pat biuras bendradarbiauja su Kauno rajono savivaldybės gydymo įstaigomis, seniūnijomis, mokyklomis, bendruomenių centrais, Kauno medicinos universiteto studentais organizuojant sveikatinimo veiklą Kauno rajone.

Kauno rajono SBĮ visuomenės sveikatos biuras praėjus pusei metų nuo steigimo ne tik įsikūrė skirtose biurui patalpose, bet ir pradėjo aktyvią veiklą paminint penkias Pasaulines sveikatos dienas (psichikos sveikatos, AIDS, nerūkymo, diabeto, mitybos dienas). Tai pat bendradarbiaujant su Kauno medicinos universiteto Visuomenės sveikatos studentų draugija mokyklose surengė 25 mokymus (sveikos mitybos, fizinio aktyvumo, smurto ir patyčių, priklausomybės ligų), kuriuose dalyvavo apie 1000 3-6 klasių moksleivių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: