(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šių metų pabaigoje ir kitais metais šalies savivaldybės gaus 6,166 tūkst. antrinėms žaliavoms skirtų konteinerių, kurie bus pastatyti miestų gyvenamuosiuose rajonuose. Juos 44 savivaldybėms pristatys Aplinkos ministerijos skelbtą konkursą laimėsianti bendrovė.

Konkursas antrinių žaliavų surinkimo konteineriams pirkti paskelbtas vakar „Valstybės žinių“ priede „Informaciniai pranešimai“, Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje ir Europos Sąjungos oficialiajame leidinyje. Jame norintieji dalyvauti tiekėjai pasiūlymus gali teikti iki š. m. birželio 14 dienos. Konteineriai bus perkami iš Gaminių ar pakuotės atliekų tvarkymo programos lėšų. Juos konkurso laimėtojas turės pristatyti savivaldybėms per metus nuo sutarties su Aplinkos ministerija sudarymo.

Antrinių žaliavų surinkimo konteineriai buvo pradėti pirkti 2006-aisiais. 2006-2008 metais Aplinkos ministerija savivaldybėms jau yra nupirkusi apie 13,4 tūkst. tokių konteinerių. Jie perkami siekiant paspartinti ir pagerinti antrinių žaliavų surinkimą iš komunalinių atliekų srauto bei suteikti pagalbą savivaldybėms sudarant galimybes visiems gyventojams rūšiuoti atliekas.

LR Aplinkos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: