© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Atlikėjui Egidijui Dragūnui už Kelių eismo taisyklių pažeidimus antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė piniginę baudą.

Išnagrinėjęs administracinių teisės pažeidimų bylą, teismas pripažino jį kaltu dėl vairavimo neturint teisės ir kalbėjimo mobiliojo ryšio telefonu vairuojant be laisvų rankų įrangos. Už šiuos pažeidimus jam skirta 1 tūkst. 200 litų bauda.

Į posėdį, kuriame buvo paskelbta, kokios nuobaudos skiriamos, 37 metų grupės “Sel” lyderis neatvyko.

Šiemet vasarą su telefonu prie vairo įkliuvęs E.Dragūnas vairuotojo pažymėjimo patruliams nepateikė. Jis tikino, kad turėjo teisę vairuoti, tik nebuvo pasiėmęs vairuotojo pažymėjimo. Tačiau 2012 metų rugpjūtį už nustatyto greičio viršijimą daugiau kaip 50 kilometrų per valandą jis buvo atimtas mėnesiui.

“Teisė vairuoti transporto priemones grąžinama tik jam nustatyta tvarka užbaigus papildomus vairuotojų mokymus. Taigi Egidijus Dragūnas, po to, kai jam Trakų rajono apylinkės teismo 2012-08-07 nutarimu buvo atimta teisė vairuoti transporto priemones vienam mėnesiui, siekdamas susigrąžinti teisę vairuoti transporto priemones, turėjo užbaigti papildomus vairuotojų mokymus”, – nustatė teismas. Paaiškėjo, kad atlikėjas tik šiemet lapkritį baigė Motorinių transporto priemonių vairuotojų papildomo mokymo kursus.

Apylinkės teismo nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

E.Dragūnas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus yra baustas daugybę kartų. Be to, pernai liepą Kauno miesto apylinkės teismas už nedidelį chuliganizmą jam skyrė 300 litų baudą.

Administracinių teisės pažeidimų protokolas žinomam atlikėjui surašytas, kai tų metų sausio mėnesį per Kaune vykusius muzikinius apdovanojimus, kuriuos tiesiogiai transliavo viena iš Lietuvos televizijų, kalbėdamas viešai grupės “Sel” lyderis panaudojo necenzūrinius žodžius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: