(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Balandžio 11 dieną, 12 val. ant pastato Karaliaus Mindaugo pr. 11 bus atidengta lenta, skirta Izraelio poetės Lea Goldberg atminimui įamžinti.

Ceremonijoje dalyvaus Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Izraelio ambasados Rygoje atstovai, litvakų iš Izraelio delegacija.

Šios lentos atidengimas dar kartą parodys miesto reiškiamą pagarbą iškiliems Kaune gyvenusiems žydų bendruomenės nariams. Poetė ne tik gimė, bet ir gyveno Kaune, mokėsi Kauno žydų gimnazijoje.

Lea Goldberg (1911-1970) gimė Kaune. Po 1917 metų revoliucijos jos šeima grįžo į gimtąjį Kauną. Čia ji pradėjo leisti savo poemas hebrajų kalba, būdama dar moksleivė. Lea įstojo į Universitetą Kaune. Vėliau studijavo Vokietijoje. 1933 metais gavo daktarės laipsnį. Dirbo literatūros patarėja Habimah teatre, taip pat Sifriyat Poalim knygų leidėja.

Jos poemos yra žinomos dėl melancholijos su pozityvia potekste. Jos kūryboje atsispindi sužeistos meilės tema, taip pat kaip ir meilės bei šviesos ilgesys. Jos darbai pažymėti estetiniu intelektu besiribojančiu su modernizmu. Lea Goldberg taip pat rašė poemas vaikams ir vertė daugelį rusų ir prancūzų poetų į hebrajų kalbą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: