Mokslų ir technologijų parkas „Technopolis“ ir viešoji įstaiga „Eksportuojanti Lietuva“ kviečia dalyvauti tarptautiniame ekonomikos forume „Atviras miestas idėjoms ir inovacijoms“. Forumas vyks Kaune gegužės 20 d. tarptautinių Hanzos dienų metu viešbučio „Park Inn“ konferencijų centre.

Kasmetine tradicija tampantis tarptautinis ekonomikos forumas yra skirtas regionų ekonominio augimo skatinimo per inovacijas ir bendradarbiavimą problematikai nagrinėti. Forume dalyvaus pranešėjai iš įvairių Hanzos sąjungai priklausančių miestų ir pristatys sėkmingos patirties atvejus.

Čia bus analizuojami inovacinių veiklų pobūdžio pokyčiai ir perspektyvos, aptariamos naujos inovacijų kūrimo tendencijos, aplinkos ir modeliai, vartotojų įtraukimo į inovacijų procesą perspektyvos ir regionų/miestų kompetencijų panaudojimo potencialas. Taip pat bus gvildenamos šiuolaikinių miestų kultūrinio, istorinio, bendradarbiavimo potencialo išnaudojimo, pasitelkiant Hanzos lygą, perspektyvos. Pranešimus skaitys Vokietijos, Suomijos, Švedijos, Estijos, Jungtinės Karalystės, Rusijos, Nyderlandų ir Lietuvos pranešėjai. Forumą ves prof. habil. Dr. Robertas Jucevičius ir prof. habil. Dr. Thomas Baaken.

Forumo metu vyks ekspozicija, kurioje bus pristatomi bendro Mokslo ir technologijų parko „Technopolis“ ir Kauno miesto savivaldybės aukštosiomis mokyklomis organizuojamo studentų idėjų konkurso „Idėja mano ateities miestui“ darbai.

Tarptautinės Hanzos dienos yra organizuojamos kasmet vis skirtinguose Naujosios Hanza sąjungai priklausančiuose miestuose. 2011-ųjų metų Hanza dienos vyks Kauno mieste, kuriam šis festivalis bus didžiausias istorijoje (plačiau apie Hanza dienas http://www.hanzakaunas.lt/ ). Šis renginys pritraukia tūkstančius dalyvių iš įvairių Europos šalių: Vokietijos, Nyderlandų, Belgijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Islandijos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir Lietuvos.

Kviečiame visus registruotis iki gegužės 16 d. ir dalyvauti tarptautiniame ekonomikos forume „Atviras miestas naujoms idėjoms ir inovacijoms“.
Daugiau informacijos: Aistė Vaišnorė tel.: (37) 211381, registration@technopolis.lt.

Greta forumo taip pat vyks ir verslo įmonių bendradarbiavimo renginys, bus organizuojami teminiai susitikimai pagal išreikštus Lietuvos ir užsienio kompanijų bendradarbiavimo interesus ir poreikius. Daugiau informacijos: Edmundas Cylikas tel.: (37) 201491, cylikas@chamber.lt.

Tarybos sekretoriato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: