Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kol rengiamas naujojo Karinių oro pajėgų II-ojo Paieškos ir gelbėjimo tarnybos posto S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome techninis projektas, svarstoma, kaip panaudoti Aukštojoje Fredoje esantį maždaug 30 ha ploto žemės sklypą, kuris ištuštės perkėlus postą.

Kauno miesto savivaldybei įvykdžius projektą, kurio metu Paieškos ir gelbėjimo tarnybos postas bus perkeltas į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą, Krašto apsaugos ministerija, kariuomenė ir Vyriausybė ketina likusį laisvą žemės sklypą perleisti savivaldybės reikmėms. Liepos mėnesį Kauno miesto taryba savo sprendimu pavedė Urbanistikos ir architektūros skyriui organizuoti šios teritorijos planavimo procedūras.

„Kaune vis dar nebaigtas žemės grąžinimo žmonėms procesas. Jį stabdo laisvos žemės trūkumas, todėl stengiamės šią problemą spręsti išnaudodami kiekvieną žemės lopinėlį. Paieškos ir gelbėjimo tarnybos posto teritorija Aukštojoje Fredoje padėtų spręsti šį klausimą. Kita vertus, žemės trūksta ir privačiai komercinei veiklai plėtoti. Be to, laisvą žemės sklypą būtų galima perduoti visuomenės reikmėms ir čia kurti rekreacinę infrastruktūrą. Tačiau pirmiausia reikia įgyvendinti posto perkėlimo ir įsteigimo Dariaus ir S. Girėno aerodrome projektą”, – dėstė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Galutinį sprendimą, kaip bus panaudotas likęs laisvas žemės sklypas Aukštojoje Fredoje, priims Kauno miesto taryba.

Apie Karinių oro pajėgų II-ąjį Paieškos ir gelbėjimo tarnybos postą

Kaune įkurtas Paieškos ir gelbėjimo tarnybos postas aptarnauja centrinę, rytinę ir pietinę Lietuvos dalį. Civilių žmonių gelbėjimo misijas vykdantis karinis sraigtasparnis, gavęs avarinio iškvietimo signalą, skuba į gelbėjimo operacijas, dingusių žmonių paiešką, transportuoja ligonių ir donorų organus, gesina gaisrus.

Rūta Vaitkevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: