© Martyno Kundroto nuotr.

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) gegužės 30 d., ketvirtadienį, 18 val. autobiografinių improvizacijų spektaklis TETOS.

Režisierius – Juozas Javaitis,  dailininkė – Rūta Sakalauskaitė,  garso režisierius – Rokas Petrauskas,  šviesų dizaineris – Lukas Malinauskas,  režisieriaus padėjėjas – Alikas Kazlovas.  Aktorės: Irma Bogdanovičiūtė, Evelina Brėdikytė, Virginija Kuklytė, Indrė Mickevičiūtė, Aistė Motiejūnaitė, Goda Nefaitė. Kviečiame.

Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“ (I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val. ir prieš renginį), o taip pat visose TIKETA kasose (aptarnavimo mokestis iki 4 Lt). Bilieto kaina 25 Lt (su nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card“ nuolaidų kortelę – 20 Lt). Informacija tel. (8–37) 22 31 44, www.kmn.lt

Spektaklis „Tetos“ – tai galimybė moterims kritišku žvilgsniu ir su šypsena pažvelgti į save, o vyrams – dar kartą pabandyti suprasti moteris tokias, kokios jos yra iš tiesų: kartais juokingos ir naivios, kartais aikštingos ir gudrios, bet visada žavios ir jautrios.

© Martyno Kundroto nuotr.

Tai atviras, kartais ironiškas, kartais dramatiškas spektaklis, pagrįstas autobiografinėmis aktorių istorijomis. Šis pasakojimas apie bendras ir skirtingas šešių jaunų merginų patirtis atskleidžia savo tapatybės suvokimą, atspindi asmenybės raidą kelyje nuo gimimo iki mirties. Saldus kaip pirmasis bučinys, ir su kartėlio prieskoniu, jog viskas kada nors baigiasi…

Režisierius Juozas Javaitis: „Tetos“ – tai gyvenimo šukių mozaika. Aktorės pasinėrė į geriausiai pažįstamą ir pačią artimiausią sau aplinką. Taip atsirado spektaklis, susidedantis iš įvairių scenų, pasakojančių apie visiems artimus dalykus – gimimą, vaikystės prisiminimus, paauglystės meilės istorijas, jaunystę ir senatvę.

Spektaklis mums labai svarbus kaip savito kelio teatre paieškos, kaip bandymas apčiuopti tikrus, neišgalvotus konfliktus. Dažnai paaiškėja, kad tikrieji konfliktai atsiskleidžia per įvairias gyvenimo smulkmenas, tad visas spektaklis ir yra apie tokius iš pirmo žvilgsnio nereikšmingus dalykus, kartais juokingus ir graudžius, bet visuomet labai asmeniškus ir intymius”.

Trukmė 1 val. 30 min.

Daugiau informacijos: www.degam.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: