(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas sausio pradžioje kreipėsi į Vyriausybę ir Seimą, prašydamas inicijuoti teisės aktų pakeitimus ir įteisinti automobilių, pastatytų nepažeidžiant Kelių eismo taisyklių, tačiau trukdančių savivaldybėms valyti gatves, nutempimą.

Kauno meras siūlė inicijuoti Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 33 straipsnio 2 dalies pakeitimus papildant minėto straipsnio 2 dalį nuostata, kad priverstinai transporto priemonė gali būti nuvežama iš vietų, kur leidžiama transporto priemonėms stovėti, į kitą vietą, jei trukdo tų vietų valymui ir tvarkymui savivaldybių vykdomųjų institucijų prašymu.
Susisiekimo ministerija, išnagrinėjusi Kauno miesto mero siūlymą, iš esmės pritaria siūlymui Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme numatyti galimybę nustatyta tvarka priverstinai nuvežti transporto priemonę iš vietų, kur leidžiama transporto priemonėms stovėti, į kita vietą, jei trukdo tų vietų valymui ir tvarkymui.

Susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas raštu informavo, kad šiuo metu Susisiekimo ministerija yra parengusi ir pateikusi suinteresuotoms institucijoms išvadoms Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo kelių straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projektą. Šį projektą ministerija papildys Kauno miesto mero pasiūlymu ir teiks svarstyti Vyriausybei.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: