(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Keleivius troleibusais pervežanti bendrovė „Autrolis” Kauno mieste ir rajone paskelbė konkursą, per kurį išrinks aplinkos apsaugą skatinantį piešinį.

Žaismingas personažas „Ekotrolis” puikuosis ne tik ant žemagrindžių troleibusų „Solaris Urbino”, bet ir bus žymimas visuose „Autrolio” projektuose ir iniciatyvose, populiarinančiose švarią energiją ir draugiškos aplinkos kūrimą.

„Esame socialiai atsakinga transporto įmonė, neteršianti gamtos ir savo pavyzdžiu Kauno bei rajono vaikams galime ugdyti atsakingą požiūrį į mus supančią aplinką”, – sakė AB „Autrolis” generalinis direktorius Mindaugas Legas.

Taršos mažinimu mieste suinteresuota įmonė siekia turėti žaismingą personažą, kuris pabrėžtų, populiarintų ir skatintų gyventojus rūpintis gamta. Tai galėtų būti bet koks žvėrelis, paukštis, vabzdys ar augalas, kuris atkreiptų aplinkinių dėmesį.

„Ant mažųjų mūsų miesto ir rajono gyventojų pečių ateityje guls atsakomybė už darnią gyvenseną su gamta, todėl konkursu mėginame atkreipti jų dėmesį į ekologijos problemas ir domėtis ta aplinka, kurioje jie gyvena ir gyvens”, – akcentavo M. Legas.

Vaikai savo darbus galės ruošti iki kovo 31 d. Vėliau konkurso komisija atrinks tris geriausius piešinius, už kuriuos bus galima balsuoti ir socialiniame tinkle „Facebook”. Balandžio 15 d. komisija paskelbs piešinį nugalėtoją.

Vienas iš konkurso reikalavimų – personažas turės būti žalios spalvos, kad įmonė galėtų jį priderinti prie žemagrindžių troleibusų.

Vertinant piešinius bus atsižvelgiama į jų žaismingumą, išskirtinumą, originalumą, taip pat pritaikymo galimybes.
Piešinius bus galima paduoti tiesiog troleibuso vairuotojui, kai jis sustos stotelėje.

„Atsižvelgdami į konkurso nugalėtojo poreikius, jam nupirksime iki 500 litų vertės daiktinį prizą, o antrą ir trečią vietas užėmę konkurso dalyviai gaus paskatinamąsias dovanas”, – teigė AB „Autrolis” generalinis direktorius M.Legas.

Konkurso rezultatai bus paskelbti AB „Autrolis” svetainėje internete ir socialiniame tinkle „Facebook”.
Apie konkursą „Autrolis” informavo Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybes, taip pat Vaiko teisių apsaugos skyrių, kad žinia apie konkursą pasiektų ne tik ugdymo įstaigas, bet ir sunkiai gyvenančias šeimas, turinčias nepilnamečių vaikų.

Rūpindamasi taršos mažinimu ir švarios energijos naudojimu įmonė jau pertvarkė jai priklausančių pastatų apšildymo sistemą, įdiegusi spindulinį šildymą infraraudonaisiais spinduliais. Bendrovės troleibusai neteršia Kauno miesto, nes naudoja tik elektros energiją.

Be to, siekiant mažinti unikalaus Ąžuolyno parko taršą nuo transporto, planuojama nutiesti troleibusų liniją Parodos kalnu, K.Petrausko gatve, iki pat Savanorių prospekto.

Iš Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko 2006 m. gavusi ilgalaikį kreditą AB „Autrolis” įsigijo pusšimtį modernių žemagrindžių „Solaris” troleibusų, kurie miestiečiams tarnauja iki šiol.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: