Kaunas.lt archyvo nuotr.

Antradienį Kauno miesto tarybos kolegija pritarė siūlymui S. Dariaus ir S. Girėno stadiono apšvietimo bokštų remontui skirti 263 tūkst. Lt . Sutvarkyti avarinės būklės bokštus planuojama dar šiemet.

Šiais metais Kauno miesto taryba buvo priėmusi sprendimą S. Dariaus ir S. Girėno futbolo stadiono renovacijos techninio projekto parengimui skirti 300 tūkst. Lt. Tačiau iškilo problema dėl stadiono žemės sklypo detaliojo plano rengimo. Tai pagrindinis dokumentas rengiant statybos techninį projektą, vykdant viešųjų pirkimų procedūras. Detaliojo plano rengimas sustojo derinant jį su paveldosaugos specialistais, iškėlusiais specialių reikalavimų.

Dėl šių aplinkybių dalį stadiono renovacijos techniniam projektui skirtų lėšų nuspręsta panaudoti apšvietimo bokštų remontui. Už likusius 37 tūkst. Lt kiek anksčiau buvo nuspręsta Kauno sporto halėje įrengti kondicionavimo sistemą.

S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro valdybos pirmininko Raimundo Miladausko teigimu, naujiems stadiono apšvietimo bokštams įrengti reikėtų daugiau nei 700 tūkst. Lt. Už šią sumą būtų sumontuoti nauji bokštų stovai ir karūnos, kuriose montuojami prožektoriai. Jeigu kartu būtų sumontuoti ir nauji prožektoriai, stulpai bei nutiesti kabeliai, tai kainuotų apie 2,3 mln. Lt.

„Iš miesto biudžeto skirta 263 tūkst. Lt suma leis išspręsti bokštų avarinės būklės problemą. Už šias lėšas bus nušveisti, suvirinti, nugruntuoti ir nudažyti bokštų stulpai. Tokio remonto garantinis laikotarpis siekia dešimt metų, o ateityje rengiant viso stadiono rekonstrukcijos projektą, būtų galima numatyti naujus apšvietimo bokštus su elektros energiją taupančiomis lempomis”, – tvirtino R. Miladauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: