Babtų Petrinėse tvyrojo gera nuotaika
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Babtų seniūnijoje gyvena 28 Petrai, 1 Piotras, 5 Petrės ir Petrutės ir 18 Povilų, o miestelio bažnyčia turi Šv. apaštalų Petro ir Povilo vardą. Todėl kasmet čia vyksta atlaidai ir graži miestelio šventė, Petrinėmis vadinama.

Renginio metu pagerbti visi, kurie pelnė pripažinimą: moksleiviai olimpiadų ir sporto varžybų nugalėtojai ir suaugusieji, pasiekę aukštų rezultatų. Metų žmogaus titulas už pažangų ūkininkavimą šiemet atiteko Kauno rajono savivaldybės tarybos nariui, įvairių organizacijų pirmininkui ar nariui, ūkininkui, nuolatiniam seniūnijos švenčių rėmėjui ir dalyviui Romui Majauskui. Tarybos nariui, ūkininkui Vytautui Žmuidzinavičiui atiteko nominacija už sodybą, padariusių didžiausią pažangą.

Klausą glostančias ir širdį virpinančias melodijas grojo pučiamųjų orkestras „Algupys“, o „Vėrupės“ dainininkės žavėjo ne tik dainomis, bet ir pakeistu įvaizdžiu – šventėje jos tapo smetoninėmis damomis.

Šventės naujiena – madų demonstravimas. Rimutės Mikalauskienės ir Astos Petrauskienės sukurtus ir pasiūtus drabužius demonstravo vietiniai modeliai, o žiūrovai negailėjo plojimų ir geranoriškų vertinimų. Šventę vainikavo grupės „Kitava“ ir Babtų roko grupės „Laikas“ koncertai.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: