Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Sekmadienį Šakių jaunimo ir sporto centre vyks 51-asis Lietuvos asmeninis badmintono čempionatas. Lietuvos badmintono federacijos prezidentas Vilmantas Liorančas viliasi, kad šis čempionatas ne tik padės išsiaiškinti stipriausius šalies badmintono žaidėjus, bet ir išryškins ateities badmintono lyderius.

Lietuvos badmintono suaugusiųjų rinktinės treneris Juozas Špelveris teigia, kad moterų vieneto kategorijoje daug netikėtumų kovoje dėl lyderės pozicijos neturėtų atsirasti – olimpietė Akvilė Stapušaitytė jau septynerius metus iš eilės neužleidžia čempionės titulo. Kita vertus kova dėl antrosios vietos turėtų būti arši. Kol kas antra pagal Lietuvos reitingą yra keturiolikmetė Gabija Narvilaitė, tačiau J. Špelveris mano, kad praeitais metais antrąją vietą iškovojusi Gerda Voitechovskaja dar kol kas neturėtų užleisti savo pozicijų jaunajai badmintonininkių kartai.

Labai panaši situacija ir vyrų vienetų kategorijoje. J. Špelveris taip pat mano, kad kol kas galinčių pasipriešinti, dėl šio turnyro į Lietuvą grįžtančiam šalies badmintono rinktinės lyderiui Kęstučiui Navickui, dar neatsiras. Tačiau, kaip ir moterų vienete, didžioji kova vyks dėl antros vietos. Nors praeitų metų čempionas Povilas Bartušis šiuo metu Lietuvos badmintono reitinge yra tik ketvirtas, rinktinės trenerio teigimu devyniolikametis P. Bartušis šiuo metu yra labai geros sportinės formos ir čemponate turėtų parodyti puikius rezultatus.

Asmeniniai badmintono čempionatai vyksta kiekvienais metais nuo 1963-ųjų, o jų tikslas yra išsiaiškinti stipriausius šalies badmintonininkus. Šio čempionato metu vyks vienetų, dvejetų bei mišrių dvejetų varžybos. Į pagrindinį turnyrą iškart patenka 16 geriausių šalies žaidėjų/porų visose kategorijose. Nepatekę į pagrindinį turnyrą dalyviai varžysis kvalifikaciniuose turnyruose, iš kurių į pagrindines varžybas pateks dar po 8 žaidėjus/poras.

Turnyro favoritė A. Stapušaitytė, šiuo metu esanti 98 pasaulio raketė, pastaruosius kelis metus treniruojasi bei žaidžia Harleme, Olandijoje ir į Lietuvą grįžta retai.

Skirtingai nuo A. Stapušaitytės, Kęstutis Navickas, nors ir šiuo metu žaidžia Berlyne, Vokietijoje, treniruojasi ir trečdalį savo laiko praleidžia Kaune. Dėl traumų Londono olimpinėse žaidynėse negalėjęs dalyvauti Kęstutis Navickas nenuleidžia rankų ir viliasi ne tik atsikovoti prarastas pozicijas pasaulio reitinge, bet ir siekti aukštesnių rezultatų. Šiuo geriausių pasaulio badmintonininkų reitinge lietuvis 88-as.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: