(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Savaitgalį Kaune vykęs Bagažinių turgus sulaukė kaip niekad daug prekiautojų – savo bagažines atvėrė daugiau kaip 200 automobilių.

„Turėjome skubiai „suorganizuoti“ papildomo ploto nuo pat ankstaus ryto plūstantiems prekiautojams. Puikus oras priviliojo ne tik gausybę prekiautojų, bet pirkėjų. Labai džiaugiamės, kad antrus metus mūsų puoselėjama idėja sulaukia vis daugiau bendraminčių, o pats renginys įgyja panašius mastus kaip Vakarų Europoje“, – sako Bagažinių turgaus organizatorius Jonas Plenta.

Pasak jo, išaugus prekiautojų srautui, renginio dalyvių bus prašoma iš anksto registruotis ir atvykti anksčiau, kad visiems būtų patogiau.

Šį kartą Bagažinių turgaus tema buvo sodo-daržo prekės, todėl apsilankiusiųjų laukė didelis įvairių sodo daržo įrankių, sodinukų pasirinkimas. Vienas prekiautojas netgi siūlė įsigyti patį tikriausią plūgą, skirtą žemę arti arkliu.

Be teminių, buvo gausu ir įprastų Bagažinių turgaus prekių: įvairios naudotos buitinės technikos, įrankių, drabužių, interjero detalių, rankų darbo papuošalų, žaislų.

Prekybos miestelyje „Urmas“ vykstančiame Bagažinių turguje žmonės parduoda ar mainosi daiktais, kurių jie jau nebenaudoja, bet kurie gali būti naudingi kitiems.

Bagažinių turgūs vyksta kiekvieno mėnesio antrą šeštadienį, nuo balandžio iki spalio, už prekybos vietą mokėti nereikia. Artimiausias Bagažinių turgus vyks birželio 11 d., prekybos miestelyje „Urmas“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: