Organizatorių nuotr.

Liepos 7 d. visus  dainuojamosios poezijos gerbėjus suvienys ir dvyliktą kartą sukvies bardų festivalis „Akacijų alėja“. Vienuolika metų Kulautuvos pušų amfiteatre vykęs festivalis šiemet keičia savo vietą.

„Per dvylika metų festivalis labai išaugo ir išsiplėtė. Sako, pernai į jį suplaukė maždaug 15 000 žiūrovų. Kas neberado vietos prieš sceną, tiesė pledus ir šone, ir už scenos. Nematė atlikėjų, o tik klausėsi muzikos. Todėl tenka ieškoti tokios vietos, kur bus galima ne tik klausytis, bet ir matyti. Visiems patogiai įsikurti „ant dekučio“ ar atsiremti į pušį“, – teigė festivalio prodiuseris Virgis Stakėnas.

Juda link Nemuno

Festivalis iš Kulautuvos nesitraukia. Tiesiog scena bus perkelta į kitą – daug erdvesnę – vietą. Ji stovės puikiai įrengtame parke visai šalia –  kitapus Akacijų alėjos. „Mes artėjame prie Nemuno. Tai pusiaukelė tarp to, kur buvome, ir upės. Atleidžiame tos jaukios „silkių statinės lankus“ ir darome taip, kad kuo dėkingiau atsiskleistų mūsų žanro specifika, kurią atspindi žodžiai „sielos piknikas dainuojamajai muzikai su giliais tekstais“, – nuotaikingai dėstė V. Stakėnas.

Šiemet bardų festivalis žada ne vieną staigmeną. Jomis pradėta rūpintis dar prieš  metus – apie viską galvota keliais žingsniais į priekį. Anot festivalio rengėjų, į sceną lips ne vienas pastaruoju metu apdovanojimus laimėjęs atlikėjas. Kai kuriuos jų vėl, kaip ir ankstesniuose festivaliuose, matysime kitame amplua. Žadama, kad tarp jų bus ne tik lietuviai, bet ir iš užsienio atvykę, labai įdomias biografijas atstovaujantys ir asmenines istorijas scenoje pasakojantys atlikėjai.

Bardų festivalį „Akacijų alėja“ organizuoja Kauno rajono savivaldybė ir VšĮ „Combo concert“. Renginys  nemokamas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: