A.Barzdžiaus nuotr.

Net ir be vyriausiojo trenerio likusi Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ (14-5) komanda sugebėjo Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) iškovoti trečią pergalę iš eilės.

Šalies bronzos medalių savininkės savo žiūrovų akivaizdoje 69:58 (21:13, 16:16, 14:9, 18:20) įrodė pranašumą prieš Klaipėdos „Fortūnos“ (13-6) krepšininkes.

Trečiame kėlinyje sužaidus tris minutes šeimininkių strategas Linas Šalkus buvo nubaustas dviejomis techninės pražangomis ir privalėjo palikti aikštelę. Tuo pasinaudojusi „Fortūna“ realizavo keturias baudas iš eilės ir priartėjo iki 6 taškų (33:39).

Be trenerio likusios „Hoptrans-Sirenos“ spurtavo 12:2 ir skirtumas tarp ekipų tapo dviženklis (51:35, 29-ąją min.). Šią persvarą šeimininkės išsaugojo iki pat mačo pabaigos bei šventė pergalę.

„Hoptrans-Sirenos“ atliko bene keturis kartus daugiau rezultatyvių perdavimų (15:4) bei dvigubai rečiau klydo (11:26).

„Hoptrans-Sirenos“: Eglė Sarapaitė 17 (4/5 trit.), Iveta Šalkauskė 15 (9 atk. kam.), Eglė Tarasevičiūtė 14, Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė 7 (0/7 dvit.).

„Fortūna“: Lina Aglinskaitė 22 (7 atk. kam.), Gabrielė Gutkauskaitė 15 (8 kld.), Garkeiva Council 13 (0/4 trit.).

„Hoptrans-Sirenos“ A.Barzdžiaus nuotr.

Kitas rungtynes „Hoptrans-Sirenos“ išvykoje žais su „Utenos“ klubu, o „Fortūna“ savo aikštėje išbandys jėgas su Šiaulių „Rūtos-Universiteto“ žaidėjomis.

Šį sezoną šios komandos jau buvo susitikusios du kartus. Pirmąją dvikovą „Hoptrans-Sirenos“ laimėjo 88:66, o antroje – 82:79 – taip pat Kauno rajono krepšininkės.

Linas Šalkus („Hoptrans-Sirenų“ ekipos vyr. treneris): „Esu patenkintas visa komanda. Krepšininkės darė tai ką reikėjo. Ypatingai džiaugiuosi gynyba, kur mano auklėtinės padarė didelį darbą. „Fortūna“ turi trumpesnį atsarginių žaidėjų suoliuką. Aišku, namuose norisi laimėti visada. Kuomet rungtynės vyksta taškas į tašką merginos tik dar labiau tampa motyvuotos laimėti. „Fortūnos“ komandai leisti įmesti tik 58 taškus yra geras rezultatas. Kuo tikrai džiaugiuosi, tai gynyba.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: