psicologiadagestalt.com archyvo nuotr.

Belgijos psichiatras, besispecializuojantis valgymo sutrikimų gydyme, trečiadienį sukėlė tikrą audrą po to, kai nacionalinėje televizijoje vienoje pokalbių laidoje prisipažino turėjęs “netinkamų” lytinių santykių su keliomis savo pacientėmis.

Leveno universiteto profesorius ir mokslinių darbų apie valgymo sutrikimus autorius 63-jų Walteris Vandereyckenas (Valteris Vanderejkenas) apie netinkamą savo profesinį elgesį papasakojo antradienį vakare populiarioje flamandiško televizijos kanalo VRT pokalbių laidoje.

“Viskas prasidėjo prieš 20 metų, kai privačioje klinikoje aš įsimylėjau savo pacientę. Aš nutraukiau jos gydymą ir trumpam užmezgiau santykius. Tai vis kartojosi ir kartojosi – aš įsimylėdavau vis kitas pacientes”, – pasakojo W.Vandereycken, kuris taip pat yra ir seksologas.

Po šios išpažinties jis turėjo kuriam laikui nutraukti darbą universitete, o ligoninė, kurioje jis dirbo, iš karto jį atleido. Trečiadienį Belgijos sveikatos apsaugos ministrė Laurette Onkelinx (Loret Onkelinks) pateikė teisinį skundą ir paragino medikų tarybą imtis veiksmų dėl netinkamo mediko elgesio pacientų atžvilgiu.

W.Vandereycken prisipažino, kad nuėjo “per toli”, tačiau tikino, kad “niekada nieko neprievartavo” ir visos moterys “sutiko”.

Viena pacientė patvirtino jo žodžius, nors paaiškino, kad jautė jam baimę.

Psichiatro išpažintį aktyviai aptarinėjantiems Belgijos komentatoriams šis įvykis primenavaikų išnaudojimo skandalą Katalikų Bažnyčioje, kuris į viešumą iškilo 2010 metais.

Tų metų balandį šalį sukrėtė žinia, kad susikompromitavęs Briugės vyskupas Rogeras Vangheluwe (Rožeras Vangeluvė) 13 metų seksualiai išnaudojo savo sūnėną.

Po šio skandalo, panašiems nusikaltimams tirti sudarytas specialus nepriklausomas komitetas gavo dar maždaug 500 skundų apie dvasininkų lytinį priekabiavimą katalikų institucijose per daugiau nei penkis dešimtmečius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: