Bendruomenės kviečiamos dalyvauti socialinėje veikloje
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Nuo šiol bendruomenės, teikiančios socialines paslaugas, gali tikėtis finansinės paramos ir iš valstybės pusės:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija laukia paraiškų į projektų atrankos konkursą iki rugpjūčio 31 d. Finansuojamos bus šių metų veiklos.

Ministerijos atstovai susitikime apie šį konkursą informavo aktyvių bendruomenių narius, atsakė į kylančius klausimus.

Bendruomenių organizacijų projektų, skirtų šių bendruomenių socialinei veiklai palaikyti ir plėtoti, konkurse gali dalyvauti ir miestuose, ir kaimuose susibūrusios bendruomenės, svarbu, kad jos norėtų ir pajėgtų teikti įvairią socialinę pagalbą savo gyvenamosios vietos žmonėms.

„Tai yra įprasta praktika daugelyje užsienio šalių, kur savanorystės tradicijos gilios: bendruomenė rūpinasi tais, kuriems reikia pagalbos, ir tik rimtais, specialiųjų žinių reikalaujančiais atvejais kreipiamasi į valstybės tarnybas“, – sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Bendruomenių reikalų skyriaus vedėjas Arūnas Kučikas.

Bendruomenių atstovams buvo pristatyti konkurso tikslai – finansuoti projektus, skirtus bendruomenės socialinei veiklai organizuoti: šeimos institutui stiprinti, bendruomenės narių teigiamam požiūriui į globą šeimoje, globėjus (įtėvius) formuoti bei skatinti bendruomenės narius patiems globoti ar įvaikinti tėvų globos netekusius vaikus; socialinės rizikos asmenų grupių atskirčiai mažinti; kartoms bendradarbiauti, teikiant socialinę pagalbą ir kt., savanoriškai veiklai organizuoti.

Konkurse gali dalyvauti socialinėje srityje veikiančios kaimo bendruomenių organizacijos, tradicinės ir kitos valstybės pripažintos religinės bendruomenės ir bendrijos, turinčios trejų metų socialinės veiklos patirtį bei socialinėje srityje veikiančios miestų ir savivaldybių centrų bendruomenių organizacijos, kurios įsipareigoja šią veiklą vykdyti ir 2012 metais.

Projektus ministerijos adresu pateikti reikia iki rugpjūčio 31 d. (imtinai), daugiau informacijos galima rasti čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: