© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kuomet lietuviams sausio 2-oji diena – lengvas atsikvėpimas po švenčių maratono, Dakaro dalyvių stovyklose vyrauja paskutinio pasiruošimo nuotaikos prieš lenktynių administracinę ir techninę komisiją. “General Financing – Autopaslauga” komandos nariai Benediktas Vanagas ir Antanas Juknevičius pasiruošimo darbus pradėjo nuo misijos – papuošė automobilį virš tūkstančio tautiečių nuotraukomis.

“Atlieku labai svarbią misiją. Esu pažadėjęs 1042 lietuviams, kad kartu įveiksime labai sunkią Dakaro trasą. Vytis su tautiečiu nuotraukomis, visam pasauliui parodys, kad mūsų šalis yra draugiška ir palaiko vienas kitą”, – sakė B. Vanagas. Jis kartu su savo komanda iki pat vidurnakčio plušėjo prie automobilio ir tikrino, kad “OSCcar” tinkamai būtų paruoštas prieš administracinę ir techninę komisiją.

Tik atvykus į Pietų Ameriką ir pasiėmus techniką iš uosto, visi Dakaro dalyviai įsikūrė pirmame “bivuake”, kuris dar vadinamas “iškrovimo parku”.

“Bivuakas” yra atskiras miestelis, kur kiekviena komanda turi savo vietą. Dakare motociklininkams visada yra skiriamas vienas kampas, nes jie gyvena šiek tiek kitokiu rėžimu negu kiti dalyviai. Jie visada varžybas pradeda anksčiau, kaip ir baigia anksčiau. Jie ir miegoti eina anksčiau, nes reikia daugiau pailsėti. Tad jiems reikia iš anksto pasiruošti kiekvienai dienai specialų vitaminų, papildų paketą, kad sugebėtų per trumpą laiką atstatyti organizmą, kuris lenktynių metu netenka daug skysčių, mineralinių medžiagų”, – pasakojo argentinietis Carlos Brebbia.

Kito lietuvio Antano Juknevičiaus stovykloje technika jau paruošta ir komandai telieka priprasti prie alinančio karčio.

“Antrą dieną jau pratinamės prie karščio. Jau darosi truputį priimtiniau, tačiau saulė Dakare stipriau kimba negu Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Jeigu laiku nepasitepsi, iš karto raudonai įdegsi”, – šypsodamasis pasakojo lietuvis ir kartu su kitais, kaitinant 38 laipsnių karčiui, šluostėsi prakaitą.

Lenktynių startas bus duotas sausio 5 dieną Argentinoje, Rosarijuje, o sausio 18 dieną dalyviai finišuos Čilėje – Valparaiso mieste.

Šeštą kartą rengiamas Pietų Amerikos žemyne, Dakaras aprėps 9000 kilometrų maršrutą, iš kurių 5000 kilometrų drieksis greičio ruožuose. Varžybų dalyviai važiuos per tris valstybes – Argentiną, Boliviją ir Čilę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: