Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teminio priedo “Socialinis spektras” leidybos ir platinimo paslaugoms viešąjį konkursą daugiau kaip už pusę milijono litų laimėjo bendrovė, kurios neįmanoma rasti, o jau kitą dieną po sutarties pasirašymo dienos šviesą išvydo ministerijos užsakytas leidinys.

Keturis konkurentus konkurse įveikė ir sutartį už 570 tūkst. litų pasirašė bendrovė “Simple Idea”, kuri, kaip paaiškėjo, sunkiai randama, penktadienį rašo savaitraštis “15min”. Ji neturi nei telefono, nei internetinės svetainės, jos nėra ir nurodytu adresu.

Pasak ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos Dalios Milkevičienės, sutartis dėl priedo leidybos su “Simple Idea” pasirašyta šių metų spalio 11-ąją. Pirmasis “Socialinio spektro” numeris pasirodė jau kitą dieną – spalio 12-ąją. Tai reiškia, kad leidinio autoriai turėjo per pusdienį surinkti reikiamą informaciją, pasikalbinti pašnekovus, parašyti straipsnius, parengti leidinio maketą ir išsiųsti jį į spaustuvę.

Paskutines dienas socialinės apsaugos ir darbo ministro kėdėje skaičiuojantis konservatorius Donatas Jankauskas apie šį konkursą kalbėti nepanoro.

Lietuvos įmonių informaciją skelbiančiuose interneto portaluose nurodoma, kad bendrovė užregistruota 2011-ųjų lapkritį, PVM mokėtoja tapo šių metų liepą, joje dirba du darbuotojai. Bendrovės vadovu nurodomas Andrius Liubinas, bet apie jį taip pat nėra jokių duomenų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: