(c) KRS archyvo nuotr.

2011 m. sausio 7 d.,  penktadienį, 17 val., Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, IV a. fojė) atidaryta Kačiūniškės dvare vykusio plenero dalyvių darbų paroda „Laiko spiralė“.

Net 37 kūrėjus subūręs pleneras tapo savotišku eksperimentu, kurio metu dialogo ieškojo tautodailės ir profesionaliojo meno atstovai. Laiko tema interpretavo tapytojai, fotografai, skulptoriai.

Kūrybinis pleneras ir paroda skiriami vienam gražiausių Kauno rajono dvarų – Kačiūniškės dvarui. Tai jauniausias dvaras iš trijų, tarp kurių Raudondvario ir Babtyno-Žemaitkiemio dvarai, palei Nevėžio upę išsirikiavusių dvarų. Kačiūniškės dvaras savitas ir tuo, kad jis buvo statomas ne kaip įprastas dvaras, bet vienuolynas. Drauge su kūrybiniais darbais parodoje pristatoma ir Kačiūniškėse gyvenusių vienuolių benediktinių istorija, atsispindinti archyvinių nuotraukų ekspozicijoje.

Du skirtingi laiko žvilgsniai vienu metu tarsi pasakoja apie dvaro ir seserų benediktinių pasaulį bei atskleidžia menininkų juslėmis patirtą tikrovę, įsivaizdavimą, kas galėjo būti. „Momentinis susipažinimas su Kačiūniškės dvaru, jo aplinka, pabendravimas su ten gyvenančiais žmonėmis pasiūlė įvairiausių meninių sprendimų. Mano ir kolegų darbuose yra ne tik architektūra ir dvaro peizažai, bet ir tai, ką įsivaizduojame, kas galėjo būti. Ši vieta menininkams labai įdomi ir žadina kūrybinę vaizduotę“, – įspūdžiais dalijosi dailininkė Agnė Liškauskienė.

Pasak VšĮ Kačiūniškės dvaro direktorės L. Galdikienės, tarsi savaime aišku, kodėl buvo pasirinkta būtent laiko tema: „Laiku pulsuoja kiekviena gyvenimo detalė. Jis yra visur ir visada. O spiralė primena, kad niekas iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta. Tai, kas buvo, įvyko, vėl pasirodo, sugrįžta, tik kita forma, kitame lygmenyje. Laike vyksta įdomiausios transformacijos, kaip tik tai ir matome kūrėjų darbuose“.
Parodoje eksponuojami Lauros Steponavičiūtės, Odetos Buragaitės, Aistės Gujos, Algimanto Snarskio, Linos Paknytės Šetkuvienės, Eligijos Kustinskienės, Agnės Liškauskienės, Ievos Liesytės ir Valerijos Gervienės darbai.

Ekspozicija veiks iki vasario 13 d. Įėjimas nemokamas. Maloniai kviečiame apsilankyti.

KRS inf.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: